{ "title": "Elma Hoşafı", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Elma-Hosafi-43855.jpg", "date": "19.01.2024 05:50:38", "author": "Elif BOLBOL", "article": [ { "article": "Elma hoşafı; Aşırı soğuk ortamlara karşı dayanıklı olan fakat kurak ve aşırı sıcak ortamlarda yetişemeyen meyve çeşididir. Elma meyvesinin anayurdu Orta Asya olduğu bilinir. Besin değeri bakımından oldukça zengin yapıya sahiptir. Elmanın birçok çeşidi bulunmaktadır. Elma da diğer meyveler gibi birçok alanda kullanımı bulunur. Kullanıldığı alanlar reçel yapımı, tatlı, hoşaf ve pasta yapımında kullanılır. Elma hoşafı yaz aylarının en serin ve ferahlatıcı içeceklerinden biridir.

Elma hoşafı ve faydaları nelerdir?
Elma hoşafı nasıl yapılır?
Hazırlanışı: Elmaları bol su ile yıkamalıyız. Yıkadıktan sonra kabuklarını soyarak küp-küp şeklinde doğrayarak dilimlerin çok büyük olmamasına dikkat edilmelidir. Orta boy bir tencerenin içerisine elmaları koyarak üzerine su ilave ediniz. Elmalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriniz. Elmalar hafif kararmaya başladığı zaman tarçın, karanfil gibi malzemeleri üzerine dökerek şeker eriyinceye kadar karıştırmalıyız. Kaynama olayı bittikten sonra artık bu karışımı oda sıcaklığın da muhafaza etmeliyiz. Oda sıcaklığında biraz soğuduktan sonra buzdolabına alarak soğumasını bekleyiniz.
" } ] }