{ "title": "Elma Kurusu Hoşafı", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Elma-Kurusu-Hosafi-35988.jpg", "date": "21.01.2024 12:18:35", "author": "Esmanur Bozkurt", "article": [ { "article": "Elma kurusu hoşafı, Kış mevsiminde sıcak olarak tüketilmesi gereken bazı yiyecek ve içecekler bulunmaktadır. Bu yiyecekler ve içecekler kişinin hem içinin ısınmasına hem de ağza güzel bir tat vermesi açısından son derece önemlidir. Ayrıca yazın kurutularak hazırlanan bazı kuru meyvelerin kış ortalarında iken kaynatılarak hoşaf haline getirilmesi oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Yazın kurutularak kışa saklanan birçok meyve çeşidimiz bulunmaktadır. Özellikle de soğuk kış aylarında elma kurusu, kuru üzüm, kuru kiraz ya da isteğe göre diğer meyveler de kurutularak hoşaf haline getirilebilir. Son derece sağlıklı olan hoşaf hazır olarak hazırlanmış birçok meyve suyundan daha lezzetli ve daha sağlıklıdır. Özellikle de elma kurusu hoşafı hem çok hafif hem de ağızlarda çok güzel bir lezzet bırakmaktadır.

Anne adaylarının soğuk mevsimlerde çocukların çabuk bir şekilde hastalanmaması için mutlaka kaynatıp çocuklarına içilmesi gerekir. Çünkü elma kurusu hoşafının içerisinde bulunan vitamin ve mineraller çocuğun kendini daha iyi hissetmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin de güçlenmesine yardımcı olur. Bu sayede çocuklar en küçük bir şekilde enfeksiyon kapmayacak ve çabuk hastalanmayacaktır. Şimdi sizler için elma kurusu hoşafı hazırlayacağız. Tek yapmanız gereken şey aşağıda elma kurusu hoşafı için yazacağımız malzemeleri temin etmektir.

Elma kurusu hoşafı malzemeleri
Elma kurusu hoşafı nasıl yapılır?

Elma kurusu hoşafı hazırlamak için öncelikle kişinin yukarıda belirttiğimiz malzemeleri hazır olarak yanında bulundurması gerekir. Daha sonra ise elmaların tadının daha belirgin bir şekilde hissedilmesi için yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar sıcak suyun içerisinde bekletilmesi gerekmektedir. Daha sonrasında ise elimizde bulunan tarçınları ve suyu elma kurusunun içerisine ilave edip bir güzel kaynamaya bırakıyoruz. Bu sayede hem elmalarımız pişecek ve daha lezzetli bir hale dönüşecek hem de tarçınlar tat vermeye başlayacaktır.

Daha sonrasında ise ocakta kaynayan elma kurularını kontrol etmelisiniz. Çünkü aşırı derecede elma kuruları kaynamaya başlar ise bu seferde ileri aşamada dağılmaya başlayacaktır. Bu yüzden elmalar kaynamaya başladıktan hemen sonra elmanın pişip pişmediğini kontrol ediniz ve daha sonra şeker ilavesini yapınız ve elma kurusu hoşafını kısa bir süreliğine tekrar pişmeye bırakınız. Belirli bir süre kaynadıktan sonra soğuması için altını kapatın.
" } ] }