{ "title": "Evde Hoşaf Yapımı", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Evde-Hosaf-Yapimi-22739.jpg", "date": "19.01.2024 05:34:09", "author": "MUSTAFA GÜRSES", "article": [ { "article": "
Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru meyveleri suda kaynatarak elde ettiğimiz geleneksel içeceklerimizdendir. Kültürümüz de geçmişimiz olan Osmanlı devletine kadar dayanmaktadır. Yapılışı açısından kolay ve zahmetsiz olan hoşaf yapımının öğrenilmesi halinde günümüzde bilmeyen veya yapmak için kendine güvenemeyen ev hanımları da zaman kaybetmeden hoşaf yapımına başlayacaklardır. Hoşaf yapımı kuru meyvelerden olduğu için bu meyvelerin içerisindeki yüksek besin değerleri kişinin günlük enerjisini ve sindirim sistemini güçlendirecektir. Genellikle ramazan aylarında daha çok tercih ettiğimiz hoşaflar direncimizi normal seviyelerde tutacaktır.

Evde hoşaf nasıl yapılır?

Hoşafın yapılacağı meyveler bir tencerenin içerisine konur. Hoşafın taşmaması için tencerenin üzerinde pay bırakılacak şekilde tamamen su ile doldurulur. Meyvelerin türlerine göre şeker ilave edilir. Tencereyi ateşin üzerine bırakarak kaynaması sağlanır. Kaynama işlemi gerçekleşirken meyvelerin tencereye yapışmaması için arada kaşık yardımı ile karıştırılmalıdır. Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra hoşaf tenceresini serin yere kaldırarak ılınması sağlanmalıdır. Katı ve kuru meyvelerden hoşaf yapılacağı zaman, meyvelerin daha önceden kaynatılması ya da sıcak suda ıslanması gerekmektedir. Daha önceden kaynatılan meyveler hoşaf yapımında daha yumuşak olacak ve suyunun daha çok olması sağlanacaktır.

Hoşaf nasıl saklanır
Evde hoşaf yapımı ile artık çok kolay bir yöntemle organik şekilde enerji içeceğimizi yapmış bulunmaktayız. Genellikle yazın sıcak günlerde daha çok tüketilen hoşaflar, kişilere enerji vereceği gibi hanımların ise yemeklerinin yanında içecek olarak kolayca sunum yapmaları için çok basit bir yöntemle hazır hale gelmiş olacaktır.
" } ] }