{ "title": "Hoşaf Komposto", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Hosaf-Komposto-93323.jpg", "date": "19.01.2024 04:12:07", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre haline getirilip süzülmesinden sonra tüketime hazır hale getirilen bu içecek türü sıcak veya soğuk olarak tüketilir. Sofraları süsleyen hoşaf kompostonun meyve içeriği damak zevkine göre belirlenir. Bu hususta kırmızı renkli meyvelerin tercih edilmesi görsel şölene davetiye çıkarır. Hoşaf komposto tüketimi ile sağlık açısından birçok fayda sağlanır. Bu hususta metabolizma aktif bir şekilde çalışır. Bağırsaklar işlevini düzenli olarak yerine getirir. Hal böyle olunca hazımsızlık ve kabızlık problemi ortadan kalkar. Bununla birlikte bağışıklık sistemi güçlenir. Bu değerli besin kaynağını yemeklerin yanında tükettiğinizde mide problemleri ve vücutta şişlik. Oluşumunun önüne geçilir. Soğuk kış aylarında mevsim meyvelerinden veya kuru meyvelerden elde edilen hoşaf komposto sayesinde gribal enfeksiyon ile mücadele edebilirsiniz. Yaz mevsiminde tüketime hazır hale getirilen hoşaf komposto ile de buz eşliğinde sıcak havanın bunaltıcı etkisini ortadan kaldırabilirsiniz.

Hoşaf Komposto İçin Gerekli Malzemeleri
Hoşaf Komposto Nasıl Yapılır?

Sağlıklı ve dengeli beslenmeye takviye olarak hoşaf komposto tüketimini yaptığınızda vücut direncinizde artış sağlanır. Bunun için hazır hoşaf komposto almanıza gerek yok. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarifi size sunmak istiyorum. Bahsedilen besin kaynağının hazırlanışına yönelik ilk aşama vişnelerin saplarından ayıklanmasıdır. Bunun beraberinde hazır hale getirilen vişneler ve şeftaliler yıkanır. Ardından bu malzemeler derin tencere içerisine alınır. Şeftaliyi ister bütün halinde istenirse de küçük parçalar halinde doğrayabilirsiniz. Daha sonra bu iki meyvenin üzerine su ilave edilerek ortalama yarım saat kısık ateşte pişirilir. Kaynama noktasına geldiğinde toz şeker ve çubuk tarçın ilave edilerek isteğe göre sıcak veya soğuk bir şekilde sunuma hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }