{ "title": "Hoşaf Yapımı", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Hosaf-Yapimi-63137.jpg", "date": "21.01.2024 19:30:16", "author": "Müslüm özpolat", "article": [ { "article": "
Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldukça kolay olan bu yaz içeceğinin kış aylarında da elde etmek mümkündür. Değişik meyvelerden elde edilen hoşaf özellikle taze meyvelerden yapılmaktadır. Taze meyvelerin yanı sıra kış aylarında ise kurutulmuş bir halde olan meyvelerden elde edilebilme özelliğine sahiptir. Hoşaf yapmak için seçilen meyvelerin çürük veya kurtlu olmamasına önem verilmelidir. Aksi halde yapılan hoşaf istenilen tada sahip olmayabilir. Bunun yanı sıra hoşaf yapımı için kullanılacak olan meyvelerin sapının ve çöpünün iyi bir şekilde ayıklanması gerekmektedir.

Hoşaf malzemeleri nelerdir?
Hoşaf nasıl yapılır?

Öncelikle hoşafı yapılacak olan malzemelerin taze olmasına önem verilmelidir. Meyveler dikkatli bir şekilde ayıklandıktan sonra bol suda yıkanması gerekmektedir. Hoşaf yapımı için kullanılacak olan meyveler küçük dilimler haline getirilmelidir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra şeker ve suyun kaynatılması için yetecek kadar bir tencerenin ayarlanması gerekmektedir. Tencerenin içerisine su ve şeker konulur daha sonra ateşin üzerine konularak kaynatılır. Kaynamaya başlayan suyun içerisinde hazırlanan meyve ilave edilir. Yaklaşık 10 dakika boyunca meyvenin kaynayan suda bekletilmesi gerekmektedir. Bu işlem bittikten sonra suyun içerisine karanfil ve limon ilave edilir. Suyun içerisinde meyve yumuşayana kadar kaynatılması gerekmektedir. Bu süre tahmini olarak on ile on beş dakika arası değişmektedir. Meyvenin tam olarak su içerisinde kaynadığına emin olduktan sonra ateş üzerinde alınarak ılık bir hal alması beklenmelidir. Ilık bir hal alan hoşaf servise hazır bir haldedir.

Hoşaf yapımında dikkat edilmesi gerekenler

Hoşaf yapımı konusunda dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. Kaynayan suya atılan meyvelerin dağılmaması için kısık bir ateş üzerinde hoşaf yapımını gerçekleştirmek gerekmektedir. Hoşaf içerisine badem veya kuru üzümde ek olarak atılabilir. Bu şekilde yapılan hoşaf ayrı bir lezzete sahip olur. Yapılan hoşaf soğuk bir şekilde tüketilmek isteniyorsa buzdolabına konularak soğuması sağlanabilir.
" } ] }