{ "title": "Karışık Hoşaf", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Karisik-Hosaf-22377.jpg", "date": "21.01.2024 20:17:58", "author": "Esmanur Bozkurt", "article": [ { "article": "Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Özellikle de kış mevsiminin o serin ve soğuk havalarında iken kişinin mutlaka karışık bir hoşaf hazırlayarak tüketmesi gereklidir. Çünkü yazın taze olarak hazırlanmış meyvelerin güneş altında bekletilmesi meyvelerin daha fazla miktarda vitamin kazanmasını sağlamaktadır. Yazdan doğal yollar ile hazırlanmış olan bu karışık meyveler kış mevsimlerinde iken karışık hoşaf yapmanıza yardımcı olacaktır. Genel olarak kuru elma, kuru kayısı, kuru üzüm gibi meyveler hoşaf yapımında çok daha fazla tercih edilmektedir. İsteğe göre sıcak ya da soğuk olarak tüketeceğiniz karışık hoşaf hem sağlığınız için daha iyi hem de birçok hazır aldığınız meyve suyundan daha lezzetlidir. Çünkü en azından karışık olarak hazırlamış olduğunuz hoşafınızın içerisine ne koyduğunuzu ve nasıl hazırlandığını biliyorsunuz.