{ "title": "Karışık Hoşaf", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Karisik-Hosaf-22377.jpg", "date": "21.01.2024 20:17:58", "author": "Esmanur Bozkurt", "article": [ { "article": "Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Özellikle de kış mevsiminin o serin ve soğuk havalarında iken kişinin mutlaka karışık bir hoşaf hazırlayarak tüketmesi gereklidir. Çünkü yazın taze olarak hazırlanmış meyvelerin güneş altında bekletilmesi meyvelerin daha fazla miktarda vitamin kazanmasını sağlamaktadır. Yazdan doğal yollar ile hazırlanmış olan bu karışık meyveler kış mevsimlerinde iken karışık hoşaf yapmanıza yardımcı olacaktır. Genel olarak kuru elma, kuru kayısı, kuru üzüm gibi meyveler hoşaf yapımında çok daha fazla tercih edilmektedir. İsteğe göre sıcak ya da soğuk olarak tüketeceğiniz karışık hoşaf hem sağlığınız için daha iyi hem de birçok hazır aldığınız meyve suyundan daha lezzetlidir. Çünkü en azından karışık olarak hazırlamış olduğunuz hoşafınızın içerisine ne koyduğunuzu ve nasıl hazırlandığını biliyorsunuz.

Karışık hoşaf için kullanılacak malzemeler
Karışık hoşafın nasıl yapılır?

İlk olarak karışık hoşaf yapmak istiyor iseniz mutfağa geçerek malzemeleri hazırlamaya koyulun. Karışık hoşaf yaparken meyvelerin miktarlarını ve şekerini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha sonra önceden kurutularak hazırlanmış olan kuru meyvelerin küçük küçük doğrayarak geniş bir tencerenin içerisine koyun. Bütün kuru meyveler tencereye koyulduktan sonra suyunuzu karışık meyvelerin üzerine ilave edin. Yaklaşık olarak bir iki saat boyunca meyvelerin suda beklemesine izin verin. Çünkü kuru meyveler suda yumuşayacak ve tadını daha iyi belli edecektir.

Suda bekleyen meyvelerimizi kaynaması için ocağın üzerine alalım. Daha sonra kaynama üzere koymuş olduğumuz karışık hoşafın kaynamasını bekleyelim. Karışık hoşafımız kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin. Karışık hoşafın içine ilave etmiş olduğumuz şeker ile kaynamaya bırakın. Yaklaşık olarak 25- 30 dakika kadar kaynadıktan sonra kuru meyvelerin pişip pişmediğini anlamak için tadına bakabilirsiniz. Daha sonra kuru meyvelerin piştiğinden emin iseniz ocağın altını kapatın ve karışık hoşafı soğuması için bir müddet bekleyin. Soğuyan karışık hoşaf servis için artık hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }