{ "title": "Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Kayisi-Hosafi-Nasil-Yapilir-56451.jpg", "date": "20.01.2024 02:37:31", "author": "Nehir Arıca", "article": [ { "article": "Kayısı hoşafı nasıl yapılır, kısmına geçmeden önce, ilk olarak hoşaf yapımında kullanılan kaysı çeşitlerine kısaca değinelim. Hoşaf yapımında genellikle, kaysı piyasasındaki adıyla' kabuk' olarak isimlendirilen, kaysı çeşitlerinden özellikle Hudayı ve Hacıhalil türlerinin, ortadan ikiye yarılıp çekirdeği çıkarılmış ve güneşte kurutulmuş çeşidi kullanılır. Hudayı isimli ise tadı daha mayhoş olur. Ki bu mayhoş tadı nedeniyle hoşaf yapımına daha uygundur. Hacıhalil ise islime verilmediği için daha koyu renkli, daha etli ve daha şekerli olur. Bu hoşaflık kaysı türlerinden istediğinizi hoşaf yapımında tercih edebilirsiniz. Ayrıca yaş kayısıdan da hoşaf yapabilirsiniz. Bunun için de Beyaz Hacihal ve Çoloğlu türlerini öneririz.