{ "title": "Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Kayisili-Uzumlu-Hosaf-Tarifi-76782.jpg", "date": "19.01.2024 11:41:10", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan hoşaf; o zamanlarda bir şerbet türü olarak yemek sonraları ikram edilirmiş. Bilhassa Ramazan aylarında sıklıkla tüketilen hoşaf, sıcak yaz aylarında soğuk soğuk tüketildiğinde kişiye ferahlık verir. Ayrıca oldukça da faydalıdır. Özellikle sindirim sisteminin çalışmasında etkili olan hoşaf, aynı zamanda böbrek, mide ve kalp sağlığı içinde çok yararlıdır. Hoşafın içerdiği şifa, zaten herkesçe bilinir.

Her çeşit meyve ile yapılabilen hoşaf, daha çok kuru kayısı ve üzüm kullanarak hazırlanır. Nitekim bu iki meyve sayısız faydaları olan ve oldukça lezzetli bir ikilidir. Yazın taze, kışın ise kurutularak rahatlıkla tüketebildiğimiz kayısı ve üzüm ikilisi; birçoğumuzun severek tükettiği, hoşafı yapılabilen eşsiz meyvelerdir. Hazırlaması oldukça basit olan kayısılı üzümlü hoşaf tarifi; kışın enerji, yazın serinlik veren özel bir tariftir. Arzuya göre şekerli veya şekersiz tüketebileceğiniz kayısılı üzümlü hoşafı, blenderden geçirerek çocuklarınıza meyve suyu olarak da içerebilirsiniz. Ayrıca sütü arttırıcı özelliği bulunan kayısılı üzümlü hoşafı tarifimiz, emziren anneler içinde gayet iyi bir seçenektir.

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi malzemeleri
Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi nasıl yapılır?

Kayısılı üzümlü hoşafı tarifi için, öncelikle kayısıları dilimleyip kuru üzümlerle birlikte suda bir müddet bekletelim. Meyveler hafif yumuşadıktan sonra bir tencereye alalım ve üzerine suyumuzu dökelim. Ayrıca içerisine çubuk tarçın ve karanfilleri de eklerseniz, hoşafınıza farklı bir aroma katacaktır. Kayısılı üzümlü hoşafınızı kaynayana kadar yüksek ateşte, daha sonra ise kısık ateşte olacak biçimde pişiriniz. Yaklaşık 10 dakika pişmesinin ardından üzümlerin yumuşadığını göreceksiniz. Bu sırada toz şekerinizi de ilave edip 5- 6 dakika daha pişirelim. Daha sonra kayısılı üzümlü hoşafınızı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dilerseniz ılındıktan sonra buzdolabında bekleterek iyice soğumasını sağlayıp tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }