{ "title": "Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Kayisili-Uzumlu-Hosaf-Tarifi-76782.jpg", "date": "19.01.2024 11:41:10", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan hoşaf; o zamanlarda bir şerbet türü olarak yemek sonraları ikram edilirmiş. Bilhassa Ramazan aylarında sıklıkla tüketilen hoşaf, sıcak yaz aylarında soğuk soğuk tüketildiğinde kişiye ferahlık verir. Ayrıca oldukça da faydalıdır. Özellikle sindirim sisteminin çalışmasında etkili olan hoşaf, aynı zamanda böbrek, mide ve kalp sağlığı içinde çok yararlıdır. Hoşafın içerdiği şifa, zaten herkesçe bilinir.