{ "title": "Kiraz Hoşafı", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Kiraz-Hosafi-64711.jpg", "date": "20.01.2024 09:49:55", "author": "Elif BOLBOL", "article": [ { "article": "Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuzey Akdeniz bölgesinde yetişir. Kiraz meyvesi C vitamini ve lif içeriği bakımından oldukça zengindir. Kirazın dış kısmının koyu kırmızı olmasını sağlayan antosiyanin adı verilen renk pigmentini yapısında bolca bulundurmasıdır. Ekşi ve tatlı olmak üzere piyasa yetişen iki çeşit kiraz bulunur. Fakat içerdiği antosiyanin içeriği aynı olduğu için hangisini seçerseniz seçin aynı faydaları göreceksiniz.

Ayrıca kiraz meyvesinin sadece kendisi tüketilmez. Bazı yörelere has olan kiraz yaprağını kullanarak yemek elde edildiği söz konudur. Kiraz meyvesinin saplarının kullanımı da mümkündür. Kiraz sapından diyet için metabolizma ve bağışıklık sistemini güçlü hale getirmesi için çayı hazırlanıp içilerek de tüketilmektedir. Kısacası kiraz meyvesi kendisinin kullanımı, yaprağının kullanımı ve sapının kullanılması bu meyvenin baştan aşağıya faydasının olduğu anlamına gelmektedir.

Kiraz Hoşafı ve Faydaları Nelerdir?
Kiraz Hoşafı Malzemeleri
Kiraz Hoşafı Nasıl Yapılır?

4 su bardağı su ile dilediğiniz ölçüde şekeri derin bir tencereye alıp ocak üzerine koyarak kaynayana kadar bekleyiniz. Daha sonra temizce yıkamış olduğunuz kirazları içerisine atarak ortalama yarım saat daha kaynamaya bırakınız. Bu süre sonunda kiraz hoşaf haline gelmiş olur. Ocağın altını kapatıp üzerine limon suyunu atınız. Fakat limon suyunu kullanmakta sizin damak tadınıza kalmış dileyen kullanabilir. Daha sonra kiraz hoşafını soğumaya bırakıp, dilediğiniz soğukluğu elde etmek için buzdolabında bekletebilirsiniz. Artık kiraz hoşafı hazır hale gelmiştir.
" } ] }