{ "title": "Kırmızı Erik Hoşafı", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Kirmizi-Erik-Hosafi-63719.JPG", "date": "20.01.2024 17:53:09", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Kırmızı Erik Hoşafı, vücudun antioksidan dengesi, beslenmeden en fazla etkilenen durumdur. Kırmızı erik denince akla gelen ilk şey doğal antioksidan etkidir. Antioksidan savunma sisteminin etkinliği için kırmızı erik hoşafı tüketilebilecek en önemli sulu gıdalardan biridir. Sağlık açısından faydasını bir kenara koyduğumuzda kırmızı erik hoşafındaki lezzet içinizi serinleten ve size kaybettiğiniz enerjiyi geri verebilecek özellikte bir besin olması nedeni ile mutlaka diyetinize, kırmızı eriğin tezgâhlarda görünmeye başladığı an itibari ile haftada en az bir kez eklemelisiniz. Likopen kırmızı eriğe rengini veren en değerli maddelerden biridir. Likopen içeriği ile kırmızı erik hoşafı özellikle kansere karşı koruyucu etkisi ile bağışıklık sistemine direnç sağlar. Serbest radikallere karşı direnç gücünüzü artırmak ve yaşlanmak istemiyorsanız kırmızı erik hoşafı size istediğiniz desteği sağlayacak ve keyifle tüketebileceğiniz bir lezzettir. Yapımı da son derece basit olunca bu muhteşem aromadan kendinizi mahrum bırakmamalısınız. O zaman hemen tarifimize geçelim.

Kırmızı erik hoşafı için gereken malzemeler
Kırmızı erik hoşafı nasıl yapılır?

Kırmızı erik hoşafı yaparken bilmeniz gereken en önemli püf nokta taze meyvelerden hoşaf yapılırken meyvelerin kaynatılmamasıdır. Kırmızı erik normalde zaten yumuşak bir meyve olduğundan kaynattığınız zaman hoşaf görüntü açısından hiç hoş görünmeyecektir. Eriklerin parçalanmamış olarak hoşaf içerisinde yer alması gerekir.

İlk yapmanız gereken şey tarifte verilen ölçülere uygun olarak toz şeker ve suyu kaynama derecesine gelene kadar kaynatmak olmalıdır. Hoşafın suyu kaynamaya başladıktan sonra tarçın ve karanfilleri ilave edebilirsiniz.

Son aşamada yapmanız gereken şey yıkanmış, çekirdekleri çıkarılmış ve küp şeklinde doğranmış erikleri ilave etmektir. Erikler kaynamış suyun içerinde direkt olarak yumuşar, rengini ve aromasını şekerli suya bırakır. Kırmızı erik hoşafı soğuduktan sonra içerisindeki çubuk tarçın ve karanfil alınarak şık kaseler içerisinde servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }