{ "title": "Kuru Erik Hoşafı", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Kuru-Erik-Hosafi-94239.jpg", "date": "19.01.2024 13:38:56", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Kuru Erik Hoşafı, Kurutulmuş meyveler her zaman aperatif olarak elimizin altında bulunan ufak atıştırmalıklardır ve abur cuburlar yerine kuru meyveler çok daha sağlıklıdır. Hoşaf ya da halk arasında komposto olarak bilinen ev yapımı doğal içecekler ise hem günlük sıvı alımını sağlar hem serinletir hem de taze meyveler ile yapıldığından sağlığa faydaları oldukça fazladır. Hoşaf yapmak hiç zor değildir. Yapımını öğrenip pratik olarak akşam yemeklerinde sofralarımızı alması ve ev halkının, misafirlerin sağlıklı beslenmesini sağlamak sizi mutlu edecektir. Kuru erik lif bakımından oldukça zengin birçok rengi bulunan meyvedir. Yaz meyvesi eriğin kurutulması ile elde edilir. Kuru eriği tatlılarda, çaylarda, hoşaflarda ya da marmelat yapımı da sıklıkla tercih edebiliriz. Özellikle yaz aylarında akşam yemeklerinde kuru erik hoşafı aradığınız bir içecek olacaktır.