{ "title": "Kuru Kayısı Hoşafı", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Kuru-Kayisi-Hosafi-83239.jpg", "date": "20.01.2024 04:51:39", "author": "mustafa gök", "article": [ { "article": "Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldukça fazla yararının olduğunu bildiğimiz gibi şerbetle bu daha da artmış bulunmaktadır. Kuru kayısı hoşafı yaz aylarının vazgeçilmez serinletici yiyeceklerinden birisi konumundadır. Kuru kayısı hoşafını yapmanız için mevsimini beklemenize gerek yok çünkü buzluktan alıp, kuru kayısıyı hiçbir zorlukla karşılaşmadan kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Başka bir deyime kuru kayısı hoşafı yemeklerin ardından vazgeçilmezdir. Kuru kayısı hoşafı, bahçe ya da balkona kurulan geniş yaz sofralarının serinlik veren ev yapımı içeceklerinden biridir.

Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır?
Kayısı Hoşafı Tarifi: Öncelikle mevsiminde değilseniz ve kuru kayısı hoşafı yapmak istiyorsanız, öncelikle mevsiminden kalma kayısılar dolaptan çıkarıp iyi bir şekilde yıkanır. Daha sonra kayısı hoşafı yapacağınız kişi sayısına göre kabın büyüklüğü değişecektir. Orta boy bir tencere alıp içine su ve şekeri atıyoruz, köpürmeye yakın kaynatıyoruz. Kuru meyvelerin dağılmaması için kısık ateşte pişirmeye özen gösterilmelidir. Kaynadıktan sonra üzümleri ve kayısıları atıyoruz. Orta ateşte 20-25 dakika kaynadıktan sonra dinlenmeye bırakıyoruz. Kuru kayısı hoşafının tadı kadar güzel olmasının yanında yapımı da oldukça pratiktir. Kuru kayısı hoşafını damak zevkinize göre iç malzemelerini daha da çeşitlendirebilirsiniz. Püf nokta olarak da file, badem ya da az miktarda vanilya özütü kullanarak tatlandırılabilir. Karanfil ve çubuk tarçın sayesinde farklı bir aroma kazanan kuru kayısı hoşafı, meyve taneli ya da tanesiz olarak soğuk bir şekilde tüketilir.
" } ] }