{ "title": "Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Kuru-Uzum-Hosafi-Nasil-Yapilir-71177.jpg", "date": "19.01.2024 05:15:12", "author": "secgunler", "article": [ { "article": "
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. Günlük hayatımızda da sofraların vazgeçilmezidir. Çekirdekli, çekirdeksiz tüm kuru üzümden hoşaf yapılır. Sağlıklı bir karaciğere sahip olmak istiyorsak mutlaka kuru üzüm hoşafı tüketmeliyiz. Kuru üzümde bulunan vitamin ve mineraller tam bir antioksidan etkisi göstererek birçok sağlık problemine çare olur. Kemik sağlığına, göz sağlığına, sindirim sisteminin çalışmasına, demir eksikliğine çok iyi gelmektedir. Diyet listelerin en önemli ara öğün gıdasıdır. Çayın yanında ikram olarak sunulur, iyi bir atıştırmalıktır. Sofralarımızda sıkça tükettiğimiz üzüm hoşafı, sindirim sistemini düzenleyen kolaylaştıran besin değerlerimizdendir. Yemeklerin yanında içecek olarak, genellikle soğuk olarak, severek tüketilen kuru üzüm hoşafı, kötü kolesterolü düşürerek sağlığımız için faydalı tüketim malzemesidir. Kuru üzüm hoşafı, yaş üzümün sağlığımız için, sağladığı faydaların aynı özelliklerini taşımaktadır. Bu nedenle sofralarımızdan eksik etmemeliyiz.

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır, Malzemeleri
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Ayırdığımız iki bardak kuru üzümü çöplerinden öncelikle temizlememiz gerekmektedir. Bunun için çukur kap içerisine iki bardak kuru üzümü boşaltılır ve üzerine çıkacak şekilde su ilave ederiz. Biraz bekleyerek yumuşayan üzümlerden çöplerin su yüzüne çıkması beklenir. Çıkmayan çöpler elle temizlenir. Kuru üzümler çöplerinden tam arındırmak ve temizlenmesi için iyice yıkanır. Daha sonra süzülerek pişirilecek tencerenin içerisine konur. Tencereye konan kuru üzümler, üzerine 6 bardak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Karanfiller de tencereye konur ve tencerenin kapağı kapatılır. Haşlanan kuru üzümlerin üzerine bir çay bardağı toz şeker boşaltılır ve kısık ateşte kaynamaya bırakılırken yavaş yavaş karıştırılır. Eğer hoşafın rengi daha kırmızı olsun istenirse, çay kaşığının ucuyla gıda boyası eklenir. Piştiğine karar verdiğimiz kuru üzüm hoşafı oda sıcaklığında soğumaya soğumaya bırakılır. Kuru üzüm hoşafı, oda sıcaklığında ılındıktan sonra buzdolabında iyice soğumaya terk edilir. Soğuyan kuru üzüm hoşafı kaselerde veya bardakta servis yapılarak masadaki yerini alır.

Afiyet olsun.
" } ] }