{ "title": "Kuru Üzüm Hoşafı", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Kuru-Uzum-Hosafi-83554.jpg", "date": "21.01.2024 05:50:31", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "Kuru Üzüm Hoşafı, Doğup büyüdüğümüz yörelerde, eskiden kuru yemiş denilince; birer şifa kaynağı olan ve akla ilk gelen dut kurusu, kuru üzüm, kayısı kurusu ve bunun gibi doğal ortamlarda yetişen ve işlenmemiş, fakat kurutulmuş meyveler gelirdi. Hele kuru üzümün yerini tutacak, onun kadar şifa kaynağı olan başka bir şey olmazdı. Kara üzümün güneş altında ve doğal ortamda kurutulmuş haliyle tüketilmesinin faydaları herkesin malumudur. Kış günleri vücudu sıcak tutması, vücudu zinde kılması ve vücudun en büyük ihtiyacı olan kanı yapması kuru üzümün en büyük faydalarıdır.

Kuru Üzüm Hoşafı Faydaları Nelerdir?
Kuru Üzüm Hoşafı Yapılması
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır?

70 gram kuru üzümü, ılık su içinde 5 dakika dinlendirip, süzgece alarak yıkanır. Ocak üzerine konulan tencere içine, kuru üzümleri ve 1 litre soğuk suyu koyup, karıştırılır. Tencerede kuru üzümle su karışımı kaynamaya başlayınca, kapağını hafif aralık bırakıp kapatılır ve ateşin ısısını düşük seviyeye getirilir. 10-15 dakika kadar sonra üzümler yumuşar. 100 gram toz şekeri (Şekerin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.) karışıma ilave edip karıştırılır. Bütün bu karışımlar 3 dakika kadar daha kaynatılıp ocaktan indirilir, soğumaya bırakılır. Hoşafınız hazır olmuştur. Soğuk olarak servis edin.

" } ] }