{ "title": "Kuru Vişne Hoşafı", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/kuru-visne-hosafi-5613.jpg", "date": "21.01.2024 12:08:43", "author": "Elif BOLBOL", "article": [ { "article": "Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu elde edilir. Oldukça da sağlıklı ve faydalı bir meyve türüdür. Ayrıca pasta ve kek yapımında da kullanımı söz konudur. Kuru vişne kişiyi yaşlanmaya karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlü kılınmasını sağlar. Göz sağlığı için oldukça faydalı bir meyve çeşididir. A ve C vitamini içeriği bakımından zengin yapıya sahip olduğu için vücut direncini artırıcı etkiye sahiptir. İçerisinde mineral bakımından kalsiyum, fosfor ve demir bulundurur.

Bu yüzden kan yapıcı özelliğe sahiptir. Sinir sistemini düzenleyici ve sakinleştirici olarak rol alır. Vücudu bakteri ve mantar saldırılarına karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Antioksidan özelliğe sahip olduğu için vücudu mikroplara karşı korur. Boşaltım sitemini ve böbreklerin temizlenmesini sağlayan özelliktedir. Kuru vişne hoşafını akşamları yemeklerinizin yanında tüketmeniz sizin sağlığınız açıdan önemli yer almaktadır. Oldukça lezzetli ve hafiftir. Yemek sırasında sindirim sistemini etkileyerek sindirime yardımcı olur. Özellikle yaz aylarının kavurucu sıcaklarında serinlemek için içilebilir.

Kuru Vişne Hoşafı Malzemeleri
Kuru Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır?

2 kilogram vişne derin bir tencere içerisine alınarak üzerini geçene kadar su ilave edilmelidir. Daha sonra kuru vişneler bu su içerisinde 2 saat bekletilmelidir. Ardından tencereyi ocağın üzerine koyarak altı açılmalı ve üzerine 4 su bardağı şeker eklenir. Ortalama 1 saat kadar bu karışım kaynatılır. Kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Eğer çok soğuk tüketmek istiyorsanız buzdolabına koyabilirsiniz. Eğer şeker hastalığına sahipseniz içerisine şeker atmadan biraz ekşi tada sahip olan hoşaf tüketebilirsiniz.
" } ] }