{ "title": "Sarı Erik Hoşafı", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Sari-Erik-Hosafi-36899.jpg", "date": "19.01.2024 18:37:44", "author": "İshak YILMAZ", "article": [ { "article": "Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurutulup tüketilebilir ve ayrıca hoşafta yapılabilir. Sarı erik, yüksek miktarda C vitaminine sahiptir. Direncin artması için antioksidan özelliği vardır.

Sarı Erik Hoşafı İçin Gerekli Malzemeleri
Sarı Erik Hoşafı Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencereye su ve şeker konulur. Ardından şerbet olması için kaynatılır. İçine sarı erikler ilave edilir. Sarı erikler yumuşak oluncaya kadar kaynatmaya devam edilir. İyice kaynayıp erikler yumuşak olunca ocağın altı kapatılır. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletilir. Sarı Erik Hoşafı servise hazırdır.

Afiyet Olsun.
" } ] }