{ "title": "Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Seftali-Hosafi-Nasil-Yapilir-95163.jpg", "date": "21.01.2024 10:02:39", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır, yaz meyveleri arasında en çok sevilerek tüketilen şeftali meyvesi ile hazırlanan hoşaf özellikle hazmı kolaylaştırırken, aynı zamanda içinizi serinletecek en lezzetli hoşaf çeşitlerinden bir tanesidir. Şeftali hoşafı nan yemeklerin yanında ikram edilebilecek nefis bir lezettir. Ayrıca yapılışı oldukça pratik olan şeftali hoşafını her yaş grubundan birey severek tüketmektedir. Şeftali hoşafı nasıl yapılır? İster taze şeftali meyvesinden isterseniz dondurulmuş olan şeftaliden hazırlayabilirsiniz. Ancak şeftali hoşafını yaparken meyvelerin dağılmaması için mutlaka çok fazla kaynatmamaya özen göstermelisiniz. Mümkün mertebe şeftali hoşafını hazırlarken kısık ateşte pişirmek gerekmektedir. Eğer hala şeftali hoşafını denemediyseniz, küçük püf noktalara dikkat ederek sizde lezzetli bir hoşaf hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır?

Şeftali Hoşafı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır?

Bol su ile yıkadığımız şeftalilerin kabuklarını bıçak ile soyalım ve içindeki çekirdekleri çıkardıktan sonra istediğiniz büyüklükte ve incelikte dilimleyin. Ardından tencerenin içerisine toz şekeri ve suyu ilave edelim. Daha sonra çırpma teli kullanarak toz şeker eriyene kadar karıştıralım. Çubuk tarçın ve karanfilleri ilave ederek ocağın üzerine alalım. Kısık ateşte kaynaması için bekleyelim. Kaynamaya başladıktan sonra şerbetin içine önceden dilimlenen şeftali parçalarını ilave edip, kısık ateşte yaklaşık olarak 10 ile 15 dakika arasında pişirelim. Daha sonra karanfilleri ve çubuk tarçını içinde alalım. Oda ısında ılıması için bırakalım ve ılıdıktan sonra buzdolabında iyice soğuması için şeftali hoşafını kaldıralım. Soğuyan şeftali hoşafını dilimleri ile servis kasesine alarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }