{ "title": "Şekersiz Hoşaf Tarifi", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Sekersiz-Hosaf-Tarifi-36678.jpg", "date": "19.01.2024 00:56:47", "author": "mustafa gök", "article": [ { "article": "Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir. Şekersiz hoşaf tarifinin amacı diyabet, obezite, kalp hastalıkları gibi tehlikeli durumlara sahip olanlar için zararlı olmadığı gibi tüketilmesinde herhangi bir sakınca olmadığı belirtilmiştir. Şekersiz hoşaf tarifinin birçok doktor ve diyetisyen tarafından tavsiye edildiğinin bilinmesi gerekmektedir.

Şekersiz Hoşaf Tarifi Malzemeleri
Şekersiz Hoşaf Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak elma ve armutları küp şeklinde doğruyoruz. Öncelikle yapılacak kişi sayısına göre bir tencere seçilir 4-5 kişi için orta boy idealdir. Orta boy tencere seçildikten sonra yaklaşık olarak bir litre su döküp kaynatalım. Fokurdamaya başlayan suya elma ve armutları atalım. Onlarda biraz piştikten sonra arkasından limon suyu, çubuk tarçın, kuru kayısıları ve karanfilleri de ekledikten sonra 10 dakika kaynattıktan sonra dinlenmeye alabiliriz.

Şekersiz hoşaf tarifi yapılışı kolay olmasının yanında, dozajı abartılmadığı takdirde herhangi bir sakınca içermez. Diyabet hastalarının gönül rahatlığıyla yiyebileceği bir tarif olup şekersiz hoşaf sindirim sistemine yararı bulunmaktadır. Böylelikle şeker oranını düzenler ve günde bir defa şekersiz hoşaf tüketilmesinin bir sakıncası yoktur. Ramazan aylarında, sahur vaktinde özellikle tüketildiği taktirde şekersiz hoşafın su ihtiyacımızın çoğunu karşılamaktadır. Sadece suyunu değil tortusunun da yenilmesi önemli derecede faydalıdır. Şekersiz hoşaf tarifleri hastalar için önemli bir yer olduğunun yanında yemekten önce veya sonra tüketilmesi durumunda iştahı açacağı için mide rahatsızlığı çekilmez.
" } ] }