{ "title": "Siyah Üzüm Hoşafı", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Siyah-Uzum-Hosafi-28452.jpg", "date": "20.01.2024 18:56:23", "author": "Esmanur Bozkurt", "article": [ { "article": "Siyah üzüm hoşafı: Sıcak ayların vazgeçilmez içecekleri arasında yerini alan siyah üzüm hoşafı oldukça lezzetli bir içecektir. Aynı zamanda sanayi ortamlarında kimyasal yollarla hazırlanmış ve işlenmiş birçok meyve suyu ya da kola gibi içeceklerden daha doğal bir içecektir. Çeşitli kuru meyvelerin yaz aylarında iken koparılıp temiz ve güneş alan bir ortamda kurutulması hoşaf yapımı için oldukça önemlidir. Çünkü bu kuru meyveler doğal olarak kaynatılıp içildiği takdirde kişiye oldukça büyük bir haz ve lezzet verir. Özellikle de anne adaylarının küçük çocuklarına hazır meyve suları yerine hoşaf ya da komposto hazırlayarak mutlaka içilmesi gerekmemektedir. Çünkü bu hoşaf ya da kompostolar vitamin yönünden oldukça zengindir ve çocuğun bağışıklık kazanmasında da oldukça etkili bir vazife görmektedir.

Yazın güzel bir şekilde hazırlanmış olan siyah üzüm, kuru kayısı ya da elma kurusu gibi meyvelerden çok güzel hoşaf yapılmaktadır. Bu makalemizde ise sizler ile siyah üzüm hoşafı hazırlayacağız. Siyah üzüm hoşafı son derece sağlıklı ve önemli bir içecektir. Aynı zamanda da siyah üzüm hoşafının vücuda çok büyük bir faydası vardır. Kan yapımından ve vücut sıcaklığının artırılması konusunda oldukça büyük bir öneme sahip olan siyah üzüm hoşafının mutlaka yapılarak içilmesi gerekmektedir. Eğer siyah üzüm hoşafı yapmasını bilmiyor iseniz o zaman öncelikle mutfağa geçerek malzemeleri hazırlamaya başlayın.

Siyah üzüm hoşafı için kullanılan malzemeler
Siyah üzüm hoşafı nasıl yapılır?

İlk olarak siyah üzüm hoşafını yapmadan önce mutfağımızda malzemelerimizi hazırlıyoruz. Daha sonra taze ayıklanmış siyah üzümleri geniş bir tencereye koyarak yerleştiriniz. Tencereye bırakmış olduğumuz üzümlerin üzerine yavaş yavaş bir miktar su ilave ediniz. Yaklaşık olarak su ile üzümleri 15- 20 dakika kadar bekletelim çünkü üzümlerin tadı daha iyi çıkacaktır. Daha sonrasında ise yaklaşık olarak 3 litre suyumuzu siyah üzümleri üzerine dökerek kaynamaya bırakın. Siyah üzüm hoşafımız kkaynamaya başlayıncaya kadar bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra ise şekerimizi ilave edeceğiz. Şeker miktarı kişiden kişiye değişebildiği için mutlaka siyah üzüm hoşafının tadına bakmalısınız.

Şekerimizi de ilave ettikten sonra siyah üzüm hoşafını kanamaya bırakınız. Yaklaşık olarak 20-25 dakika siyah üzüm hoşafını kaynatın ve altını kapatın. Daha sonra ise ocaktan alarak siyah üzüm hoşafını soğumaya bırakınız. Soğuyan Siyah üzüm hoşafımız servis etmek için hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }