{ "title": "Vişne Hoşafı", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Visne-Hosafi-33913.jpg", "date": "21.01.2024 03:12:03", "author": "Pınar BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok kişi tarafından oldukça severek tüketilir. Özellikle de ramazanın gelmesiyle ramazan sofralarını renklendiren bu hoşaf çeşidi ekşi ve buruk bir tada sahip olması sayesinde birçok kişinin damak tadına hitap eder. Aynı zamanda oldukça az kaloriye sahip olmasından dolayı gönül rahatlığı ile tüketilebilir. Bu hoşaf çeşidi yaz aylarında da buz gibi tüketildiği zaman insanın içini ferahlatacak serinlik vermesi bakımından her yemeğin yanında oldukça yaygın tüketilir. Davet yemeklerinde de mükemmel görünüşü ve lezzeti ile göz dolduran vişne hoşafının hazırlanışı da çok basittir.