{ "title": "Vişne Hoşafı", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Visne-Hosafi-33913.jpg", "date": "21.01.2024 03:12:03", "author": "Pınar BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok kişi tarafından oldukça severek tüketilir. Özellikle de ramazanın gelmesiyle ramazan sofralarını renklendiren bu hoşaf çeşidi ekşi ve buruk bir tada sahip olması sayesinde birçok kişinin damak tadına hitap eder. Aynı zamanda oldukça az kaloriye sahip olmasından dolayı gönül rahatlığı ile tüketilebilir. Bu hoşaf çeşidi yaz aylarında da buz gibi tüketildiği zaman insanın içini ferahlatacak serinlik vermesi bakımından her yemeğin yanında oldukça yaygın tüketilir. Davet yemeklerinde de mükemmel görünüşü ve lezzeti ile göz dolduran vişne hoşafının hazırlanışı da çok basittir.

Vişne hoşafı faydaları, vişne sağlık açısından oldukça faydalı bir meyve olması bakımından vişne hoşafı da aynı etkilere sahiptir. Vişne hoşafı ilk en başta mide ve sindirim sistemi açısından son derece faydalıdır. Midenin çalışma fonksiyonlarını desteklemekle beraber karaciğer açısından da oldukça faydalı olan vişne hoşafı vücuttaki fazlalık suyun dışarı atılmasını sağlar. Antioksidan içeriği zengin olması sayesinde vişne hoşafı kolon kanserine karşı vücudun korunmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bu hoşaf şeker oranının düşük olması sayesinde kan şekerinin yükselmesine neden olmaz. Mayhoş bir tada sahip olan bu hoşaf kalp sağlığı açısından da oldukça faydalı olmakla beraber vücuttan mikropları temizler ve vücut hücrelerinin yenilenmesine katkı sağlar.

Vişne hoşafı yapımında gerekli malzemeler
Vişne hoşafı nasıl yapılır?

Öncelikle vişneleri saplarından ayırıp geniş bir kabın içerinde iyice yıkayın. Ardından bir tencerenin içerisine 2 litre su ilave edip tencereyi ocağa alarak kaynamaya bırakın. Su kaynadığında ise yıkadığınız vişneleri suyun içerisine ekleyecek üzerine toz şekeri de ilave edip karıştırın. Bu şekilde 10-15 dakika daha kaynattıktan sonra üzerine birkaç lamla limon suyu damlattığınız zaman vişne hoşafı hazır demektir. Vişne hoşafını soğuduğu zaman buzdolabına kaldırarak iyice soğutulmuş şekilde servis kaselerine doldurarak servis yapılması daha güzel olur. Vişne hoşafını dondurulmuş vişneden yapacak olursanız yapacağınız işlem taze vişneler ile aynı şekildedir. Aynı zamanda mevsiminde aldığınız vişnelerin fazlalığını buzdolabı poşetine doldurup derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Böylece vişne kompostosunu vişnenin henüz çıkmadığı her mevsim tüketmenin keyfini yaşayabilirsiniz.
" } ] }