{ "title": "Yaş Üzüm Hoşafı", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Yas-Uzum-Hosafi-78169.jpg", "date": "20.01.2024 13:22:53", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvelerden hoşaf hazırlayıp tüketebiliriz. Bir çoğumuz tek bir meyveden hoşaf hazırlarken bir çoğumuzda birçok meyveyi karıştırıp yapabiliriz. Yaz meyvelerine örnek verecek olursak yaş üzümden enfes bir hoşaf hazırlayabiliriz. Bu enfes hoşafı çok kısa sürede hazırlayıp sunabiliriz. Özellikle içerisinde bulunduğumuz ramazan aylarında gerek iftar için gerekse soğur için iyi bir alternatif bir içecektir. Ayrıca yaş üzüm hoşafının içerisine çeşitli aroma verecek bitkilerde ekleyebiliriz. Denemek isterseniz sizlerle paylaşmış olduğum tarife uyarak deneyebilirsiniz.

Yaş üzüm hoşafı malzemeler
Yaş üzüm hoşafı nasıl yapılır?

Öncelikle Derin bir tencereye suyu ekleyip ocağın üzerine alıyoruz. Ardından içerisine şekeri atıp şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Daha sonra üzümlerin saplarını temizleyip bir güzel yıkıyoruz. Daha sonra Kaynayan suyun içerisine üzümleri ekliyoruz. Ardından temiz bir süzgeç veya tülbent içerisine reyhan, karanfil ve kabuk tarçını koyup hoşafın içerisine ekliyoruz. Süzgeç veya tülbent kullanmamızın nedeni bu malzemeleri hoşafın içerisinden rahatlıkla çıkarabilmemiz içindir. Bütün malzemeler tencereye konulduktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Kaynayan hoşafı ocaktan indirip oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan yaş üzüm hoşafının içerisinden süzgeç içerisindeki malzemeleri çıkartıp buz dolabına koyuyoruz. Buzdolabında yeterince soğuyan hoşafı dilediğimiz yemeğin yanında servis yapabiliriz.
" } ] }