{ "title": "Yeşil Erik Hoşafı", "image": "https://www.hosaf.gen.tr/images/Yesil-Erik-Hosafi-26355.jpg", "date": "21.01.2024 09:58:41", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "Yeşil Erik Hoşafı: Sanki yaz mevsiminin geldiğini bizlere haber veren yeşil erik, adından söz edildiğinde bile, ağzımızın sulanmasına sebep olan bir meyvedir. O yemyeşil rengi ve mayhoş tadıyla nasılda kendisini özlettirir. Ülkemizde bahçeli evi olup ta, bahçesinde erik ağacı bulunmayan hemen hemen yok gibidir. Mevsimi içerisinde yenilen yeşil eriğin sağlığa birçok faydası bulunur. Bu faydalardan bazıları; Lifli bir yapısı olması nedeniyle, erik; bağırsakları çalıştırır, mide gazını ve kabızlığı giderir hem de kolesterolün düşmesine yardım eder. Yeşil eriğin taze olarak yenilen güzel bir meyve olmasının yanında hoşafı da yapılarak, çok güzel ve tatlı bir içecek elde edilebilir. Bu hoşafın insanı serinleten bir faydası da bulunmaktadır.

Yeşil Erik Hoşafı İçin Gerekli Malzemeleri
Yeşil Erik Hoşafı Nasıl Yapılır?

İlk olarak, yeşil erikleri temiz suda iyice yıkanır ve derin bir tencereye konur, bunu takiben eriğin üstüne toz şeker, su ve limon suyu ilave edilir. Bu malzemelerin hepsi birden karıştırılır. Ocak üzerinde orta bir ateşte kaynamaya bırakılır. Erikler ateş üzerinde kaynatılır, yumuşayıp, çatlayana kadar pişirmeye devam edilir. Yeşil erik hoşaf suyunun daha berrak olması amacıyla kaynama esnasında, su üzerinde oluşan köpükler bir kepçe yardımıyla alınır. Yeşil erik hoşafının iyice kaynadığına kani olduktan sonra ocaktan indirip, biraz ılıması için bir kenara bırakınız. Hoşafımız bir miktar ılıdıktan sonra, soğuması amacıyla buzdolabına koyun, Yeşil erik hoşafı soğuduktan sonra içilmeye hazır hale gelmiştir. Sıcak havalarda serinlemek için içilebilir.
" } ] }