Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama

Popüler İçerikler

Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır

Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır, yaz meyveleri arasında en çok sevilerek tüketilen şeftali meyvesi ile hazırlanan hoşaf özellikle hazmı kolaylaştırırken, aynı zamanda içinizi serinletecek en lezzetli hoşaf çeşitlerinden bir tanesidir. Şeftali hoşafı nan yemeklerin yanında ikram edilebilecek nefis bir lezettir. Ayrıca yapılışı oldukça pratik ola...

Hoşaf Çeşitleri

Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarımızın baş tacı olan hoşaf ve komposto ayıran bir özellik vardır bu iki güzel tatlı birbirinden ayıran şey ise birinin yaş birinin ise kuru meyvelerden yapılmış olmasıdır. Komposto yaş hoş...

Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan hoşaf; o zamanlarda bir şerbet türü olarak yemek sonraları ikram edilirmiş. Bilhassa Ramazan aylarında sıklıkla tüketilen hoşaf, sıcak yaz aylarında soğuk soğuk tüketildiğinde kişiye fera...

Hoşaf Yapımı

Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldukça kolay olan bu yaz içeceğinin kış aylarında da elde etmek mümkündür. Değişik meyvelerden elde edilen hoşaf özellikle taze meyvelerden yapılmaktadır. Taze meyvelerin yanı sıra kış ayla...

Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldukça fazla yararının olduğunu bildiğimiz gibi şerbetle bu daha da artmış bulunmaktadır. Kuru kayısı hoşafı yaz aylarının vazgeçilmez serinletici yiyeceklerinden birisi konumundadır. Kuru ...

Kiraz Hoşafı

Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuzey Akdeniz bölgesinde yetişir. Kiraz meyvesi C vitamini ve lif içeriği bakımından oldukça zengindir. Kirazın dış kısmının koyu kırmızı olmasını sağlayan antosiyanin adı verilen renk pigm...

Yaş Üzüm Hoşafı

Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvelerden hoşaf hazırlayıp tüketebiliriz. Bir çoğumuz tek bir meyveden hoşaf hazırlarken bir çoğumuzda birçok meyveyi karıştırıp yapabiliriz. Yaz meyvelerine örnek verecek olursak yaş üzümden...

Kuru Vişne Hoşafı

Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu elde edilir. Oldukça da sağlıklı ve faydalı bir meyve türüdür. Ayrıca pasta ve kek yapımında da kullanımı söz konudur. Kuru vişne kişiyi yaşlanmaya karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Bağış...

Karışık Hoşaf

Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Özellikle de kış mevsiminin o serin ve soğuk havalarında iken kişinin mutlaka karışık bir hoşaf hazırlayarak tüketmesi gereklidir. Çünkü yazın taze olarak ...

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, kurusundan ya da dondurulmuş vişneden hazırlanabilmektedir. Pek çok hamarat Hanım yaz ayında aldığı vişneleri kış hazırlığı olarak buzlukta dondurur veya kurutur. Mevsiminde aldığımız viş...

Kayısı Hoşafı

Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tariflerinden biri olan kayısı hoşafı neredeyse ameliyat sonrası ya da kabızlık sıkıntısı olanlar dışında pek fazla tüketilmemektedir. Oysaki pek çok gazlı ve katkı maddeli soğuk içecekten kıyasl...

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. Günlük hayatımızda da sofraların vazgeçilmezidir. Çekirdekli, çekirdeksiz tüm kuru üzümden hoşaf yapılır. Sağlıklı bir karaciğere sahip olmak istiyorsak mutlaka kuru üzüm hoşafı tüketmeli...

Oktay Usta Hoşaf Tarifi

Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyvenin enerjisi ve tadı ve suyunun yarattığı damaktaki hoş tat hoşaf tatlısını Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri yapmıştır. Ayrıca hoşaf yapmak oldukça kolay ve ucuzdur. İyi b...

Vişne Hoşafı

Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok kişi tarafından oldukça severek tüketilir. Özellikle de ramazanın gelmesiyle ramazan sofralarını renklendiren bu hoşaf çeşidi ekşi ve buruk bir tada sahip olması sayesinde birçok kişinin d...

Hoşaf Nasıl Yapılır

Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk olarak içilen hoşafın, serinletici ve enerji vericiliği vardır. Hoşaf kültürü ülkemize Osmanlı zamanından bu yana yansımakta olup, birçok devlet adamının severek tükettiği tatlı içecekler a...

Hoşaf Kaç Kalori?

Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su ile kaynatılması sonucu meydana gelmektedir. Genellikle yaz ve kış aylarında tüketilir. Taze olarak tüketildiği gibi cam kavanozlarda saklanarak da tüketilmektedir. Hoşafın sindirim sistem...

Evde Hoşaf Yapımı

Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru meyveleri suda kaynatarak elde ettiğimiz geleneksel içeceklerimizdendir. Kültürümüz de geçmişimiz olan Osmanlı devletine kadar dayanmaktadır. Yapılışı açısından kolay ve zahmetsiz olan ho...

Hoşaf Komposto

Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre haline getirilip süzülmesinden sonra tüketime hazır hale getirilen bu içecek türü sıcak veya soğuk olarak tüketilir. Sofraları süsleyen hoşaf kompostonun meyve içeriği damak zevkine göre bel...

Sarı Erik Hoşafı

Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurutulup tüketilebilir ve ayrıca hoşafta yapılabilir. Sarı erik, yüksek miktarda C vitaminine sahiptir. Direncin artması için antioksidan özelliği vardır.Sarı Erik Hoş...

Şekersiz Hoşaf Tarifi

Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir. Şekersiz hoşaf tarifinin amacı diyabet, obezite, kalp hastalıkları gibi tehlikeli durumlara sahip olanlar için zararlı olmadığı gibi tüketilmesinde herhangi bir sakınca olmadığı belirti...

Taze Kayısı Hoşafı

Taze kayısı hoşafı, dalından yeni koparılmış olan kayısıların işlem görmesi ile elde edilen kayısı hoşafı oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Vücuda birçok faydası bulunan kayısı hoşafının yapımı oldukça basittir ve fazla bir zaman gerektirmez. Her mevsim elde edilebilme özelliğine sahip olan bu tür hoşafları sıklıkla tüketmekte büyük b...

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır, Erik hoşafı, eriklerin kurutulup şekerli suda eriğin rengini suya verinceye kadar kaynatılmış halidir. Hoşaf ise şeker şurubunda meyvelerin dilimli ya da tüm olarak kaynatılıp genelde yemek esnasında soğuk olarak tüketilen ya da hafif tatlı olan meyvelerdir. Sıcak yaz günlerinde ve özellikle Ramazan ayının vazgeçil...

Üzüm Hoşafı

Üzüm hoşafı; Sıcak yaz aylarında bir kâse buz gibi hoşafa neredeyse hiç kimse hayır diyemez. Özellikle de ramazan ayında isek iftar sofralarının vazgeçilmezidir. Hoşaf birçok taze ve kuru meyvelerden hoşaf hazırlayıp tüketebiliriz. Birçok hoşaf çeşidi olmasına rağmen hoşaf denilince ilk akla üzüm hoşafı gelmektedir. Ayrıca hazır alıp tüketti...

Elma Hoşafı

Elma hoşafı; Aşırı soğuk ortamlara karşı dayanıklı olan fakat kurak ve aşırı sıcak ortamlarda yetişemeyen meyve çeşididir. Elma meyvesinin anayurdu Orta Asya olduğu bilinir. Besin değeri bakımından oldukça zengin yapıya sahiptir. Elmanın birçok çeşidi bulunmaktadır. Elma da diğer meyveler gibi birçok alanda kullanımı bulunur. Kullanıldığı al...

Kuru Üzüm Hoşafı

Kuru Üzüm Hoşafı, Doğup büyüdüğümüz yörelerde, eskiden kuru yemiş denilince; birer şifa kaynağı olan ve akla ilk gelen dut kurusu, kuru üzüm, kayısı kurusu ve bunun gibi doğal ortamlarda yetişen ve işlenmemiş, fakat kurutulmuş meyveler gelirdi. Hele kuru üzümün yerini tutacak, onun kadar şifa kaynağı olan başka bir şey olmazdı. Kara üzümün g...

Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır, Türk mutfak kültüründe üzüm hoşafının yeri her zaman bir başka olmuştur. Hoşaf kuru meyveler ile yapılan bir tür şerbettir. Eskiden Osmanlı zamanında tatlı niyetine yemek hoşaf ile sonlandırılırdı. Böylece hem mide rahatlatılır hem de tatlı ihtiyacı giderilmiş olurdu. Demir, çinko, bakır, sodyum ve potasyum mi...

Siyah Erik Hoşafı

Siyah Erik Hoşafı; Siyah erik ülkemizde aşırı sıcak ve kurak bölgeler hariç her yerde yetişebilen bir meyve çeşididir. Siyah erik insan vücudunda birçok faydası ve etkisi bulunmaktadır. Bu erik çeşidi sade tüketilebildiği gibi hoşafı, reçeli, pestili ve kürü yapılarak kış aylarında tüketimi gerçekleşir. Siyah eriği yetişkinlerden ziyade en f...

Kuru Erik Hoşafı

Kuru Erik Hoşafı, Kurutulmuş meyveler her zaman aperatif olarak elimizin altında bulunan ufak atıştırmalıklardır ve abur cuburlar yerine kuru meyveler çok daha sağlıklıdır. Hoşaf ya da halk arasında komposto olarak bilinen ev yapımı doğal içecekler ise hem günlük sıvı alımını sağlar hem serinletir hem de taze meyveler ile yapıldığından sağlı...

Kuru Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru kayısı hoşafı nasıl yapılır; Hazır meyve suları çıktığından beri birçok kişi evde hoşaf yapmayı bırakmış olabilir. Hatta evde hoşaf yapmasını bilmeyenler bile vardır. Ama evde yapılan hoşaflar kadar sağlıklı bir içecek türü olmadığını herkes biliyor. Hoşaf yapmanın zor olduğunu düşünenler diğer taraftan da evde çocuklarına sağlıklı...

Hoşaf Nedir

Hoşaf nedir, çeşitli meyvelerin işlem görmesinden sonra elde edilen sulu yiyeceklere hoşaf adı verilmektedir. Hoşaf birçok meyveden elde edilmektedir. Hoşaf türleri arasında kayısı hoşafı, elma hoşafı, erik hoşafı, şeftali hoşafı, kızılcık hoşafı, üzüm hoşafı ve benzeri meyvelerden elde edilmekte olan hoşaflar bulunmaktadır. Evlerde de ...

Elma Kurusu Hoşafı

Elma kurusu hoşafı, Kış mevsiminde sıcak olarak tüketilmesi gereken bazı yiyecek ve içecekler bulunmaktadır. Bu yiyecekler ve içecekler kişinin hem içinin ısınmasına hem de ağza güzel bir tat vermesi açısından son derece önemlidir. Ayrıca yazın kurutularak hazırlanan bazı kuru meyvelerin kış ortalarında iken kaynatılarak hoşaf haline getiril...

Kırmızı Erik Hoşafı

Kırmızı Erik Hoşafı, vücudun antioksidan dengesi, beslenmeden en fazla etkilenen durumdur. Kırmızı erik denince akla gelen ilk şey doğal antioksidan etkidir. Antioksidan savunma sisteminin etkinliği için kırmızı erik hoşafı tüketilebilecek en önemli sulu gıdalardan biridir. Sağlık açısından faydasını bir kenara koyduğumuzda kırmı...

Çilek Hoşafı

Çilek Hoşafı; Çilek yaz aylarının en çok sevilen ve en tatlı meyvelerinden biridir. Toprak üzerinde sürünücü gövde ile yayılan bir meyve türüdür. Hem rengi hem de kokusu insanları mest edecek kadar güzeldir. Çilek meyvesi birçok ürüne dönüştürülerek kullanılır. Bunlar; reçel, hoşaf ve marmelatı şeklinde olmaktadır. Çocuklar ise bu meyveyi da...

Erik Hoşafı

Erik Hoşafı, Hoşaf ülke olarak en sevdiğimiz meşrubatlar arasında yer alır. Hoşaf bazı yörelerce komposto olarak da bilinir. Akşam yemeklerinde hazır içecekler yerine taze meyvelerden hazırlanan hoşaflar hem daha sağlıklı hem daha maliyeti uygundur. Özellikle çocuklar için mucizevi şifa deposu olan pek çok farklı meyveden hazırlana hoşafları...

Hoşaf

Hoşaf, soğuk olarak yemeklerin yanında veya yemekten sonra suyu içilen ve meyvesi yenilen bütün ya da dilim olarak bol sulu şeker şurubunda kaynatılmış olan meyve şerbetine verilen addır. Bir diğer adı komposto olan meyvelerin suları ile şekerin kaynatılması ile hazırlanan bir tatlı türüdür. Kurutulmuş meyvelerden yapılan sulu şeker karışıma...

Yeşil Erik Hoşafı

Yeşil Erik Hoşafı: Sanki yaz mevsiminin geldiğini bizlere haber veren yeşil erik, adından söz edildiğinde bile, ağzımızın sulanmasına sebep olan bir meyvedir. O yemyeşil rengi ve mayhoş tadıyla nasılda kendisini özlettirir. Ülkemizde bahçeli evi olup ta, bahçesinde erik ağacı bulunmayan hemen hemen yok gibidir. Mevsimi içerisinde yenile...

Siyah Üzüm Hoşafı

Siyah üzüm hoşafı: Sıcak ayların vazgeçilmez içecekleri arasında yerini alan siyah üzüm hoşafı oldukça lezzetli bir içecektir. Aynı zamanda sanayi ortamlarında kimyasal yollarla hazırlanmış ve işlenmiş birçok meyve suyu ya da kola gibi içeceklerden daha doğal bir içecektir. Çeşitli kuru meyvelerin yaz aylarında iken koparılıp temiz ve...

Kiraz Hoşafı Nasıl Yapılır

Kiraz hoşafı nasıl yapılır; Bir çoğumuz organik ve sağlıklı beslenmeye oldukça önem veririz. Özellikle çocuklarımız söz konusu olduğunda en iyisini ve hijyenik olanı yedirmeye özen gösteririz. Bu nedenle hazır meyve suları yerine meyve hoşafları hazırlamayı tercih ederiz. Mevsimin de dalından toplanmış birçok taze meyve ile enfes hoşaflar ha...

Kuru Elma Hoşafı

Kuru Elma Hoşafı; Kuru elma, elmaların küçük küçük kesilip güneş altına serilmesi sonucunda elde edilen bir üründür. Kuru elma hoşafı ise; kurutulan elmaların şekerli suda kaynatılarak elde edilen bir gıda çeşididir.Kuru Elma Hoşafı İçin Malzemeleri2 su bardağı kuru elma2 litre su...

Üzüm Hoşafı Süt Yaparmı

Üzümü hoşafı süt yapar mı; sorusu küçük bebekleri olan anneler tarafından oldukça merak edilen bir konudur. Üzüm hoşafının vücuda vermiş olduğu faydalar saymak ile tükenmez. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinden eklem kireçlenmelerine kadar büyük bir faydası bulunan üzüm hoşafının sürekli olarak tüketilmesi gerekmektedir. Üzümün içerisin...

Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır

Kayısı hoşafı nasıl yapılır, kısmına geçmeden önce, ilk olarak hoşaf yapımında kullanılan kaysı çeşitlerine kısaca değinelim. Hoşaf yapımında genellikle, kaysı piyasasındaki adıyla' kabuk' olarak isimlendirilen, kaysı çeşitlerinden özellikle Hudayı ve Hacıhalil türlerinin, ortadan ikiye yarılıp çekirdeği çıkarılmış ve güneşte kurutulmuş çeşi...

 

Elma Kurusu Hoşafı
Hoşaf Nedir
Kuru Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Erik Hoşafı
Siyah Erik Hoşafı
Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Üzüm Hoşafı
Elma Hoşafı
Üzüm Hoşafı
Erik Hoşafı Nasıl Yapılır
Taze Kayısı Hoşafı
Şekersiz Hoşaf Tarifi
Sarı Erik Hoşafı
Hoşaf Komposto
Evde Hoşaf Yapımı
Hoşaf Kaç Kalori?
Hoşaf Nasıl Yapılır
Vişne Hoşafı
Oktay Usta Hoşaf Tarifi
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kayısı Hoşafı
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır
Karışık Hoşaf
Kuru Vişne Hoşafı
Yaş Üzüm Hoşafı
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Popüler İçerik
Kiraz Hoşafı
Kiraz Hoşafı
Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hemde damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemiz...
Kuru Kayısı Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğin...
Hoşaf Yapımı
Hoşaf Yapımı
Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda bir çok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı o...
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile beraber kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine ...
Hoşaf Çeşitleri
Hoşaf Çeşitleri
Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sof...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024