Elma Kurusu Hoşafı

Elma kurusu hoşafı, Kış mevsiminde sıcak olarak tüketilmesi gereken bazı yiyecek ve içecekler bulunmaktadır. Bu yiyecekler ve içecekler kişinin hem içinin ısınmasına hem de ağza güzel bir tat vermesi açısından son derece önemlidir. Ayrıca yazın kurutularak hazırlanan bazı kuru meyvelerin kış ortalarında iken kaynatılarak hoşaf haline getirilmesi oldukça büyük bir önem taşımaktadır.
Yazın kurutularak kışa saklanan birçok meyve çeşidimiz bulunmaktadır. Özellikle de soğuk kış aylarında elma kurusu, kuru üzüm, kuru kiraz ya da isteğe göre diğer meyveler de kurutularak hoşaf haline getirilebilir. Son derece sağlıklı olan hoşaf hazır olarak hazırlanmış birçok meyve suyundan daha lezzetli ve daha sağlıklıdır. Özellikle de elma kurusu hoşafı hem çok hafif hem de ağızlarda çok güzel bir lezzet bırakmaktadır.

Anne adaylarının soğuk mevsimlerde çocukların çabuk bir şekilde hastalanmaması için mutlaka kaynatıp çocuklarına içilmesi gerekir. Çünkü elma kurusu hoşafının içerisinde bulunan vitamin ve mineraller çocuğun kendini daha iyi hissetmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin de güçlenmesine yardımcı olur. Bu sayede çocuklar en küçük bir şekilde enfeksiyon kapmayacak ve çabuk hastalanmayacaktır. Şimdi sizler için elma kurusu hoşafı hazırlayacağız. Tek yapmanız gereken şey aşağıda elma kurusu hoşafı için yazacağımız malzemeleri temin etmektir.

Elma kurusu hoşafı malzemeleri

  • Yazdan hazırlanmış taze kuru elma
  • Yaklaşık olarak 2 litreye yakın su
  • 1 su bardağı şeker (Fakat az şekerli elma kurusu hoşafı ya da çok şekerli elma kurusu hoşafı seven kişiler olabilir bu yüzden isterseniz şeker ayarını kendiniz kontrol ediniz.
    )
  • Birkaç adet küçük boy tarçın

Elma kurusu hoşafı nasıl yapılır?


Elma kurusu hoşafı hazırlamak için öncelikle kişinin yukarıda belirttiğimiz malzemeleri hazır olarak yanında bulundurması gerekir. Daha sonra ise elmaların tadının daha belirgin bir şekilde hissedilmesi için yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar sıcak suyun içerisinde bekletilmesi gerekmektedir. Daha sonrasında ise elimizde bulunan tarçınları ve suyu elma kurusunun içerisine ilave edip bir güzel kaynamaya bırakıyoruz. Bu sayede hem elmalarımız pişecek ve daha lezzetli bir hale dönüşecek hem de tarçınlar tat vermeye başlayacaktır.

Daha sonrasında ise ocakta kaynayan elma kurularını kontrol etmelisiniz. Çünkü aşırı derecede elma kuruları kaynamaya başlar ise bu seferde ileri aşamada dağılmaya başlayacaktır. Bu yüzden elmalar kaynamaya başladıktan hemen sonra elmanın pişip pişmediğini kontrol ediniz ve daha sonra şeker ilavesini yapınız ve elma kurusu hoşafını kısa bir süreliğine tekrar pişmeye bırakınız. Belirli bir süre kaynadıktan sonra soğuması için altını kapatın.
21.01.2024 12:18:35
Elma Kurusu Hoşafı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Elma Kurusu Hoşafı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Elma Kurusu Hoşafı"
Elma kurusunu direk tüketince bile çok lezzetli ve çok güzel olduğunu görüyoruz. Bir de hoşafını denemek istiyorum. İçerisine çok fazla elma kurusu koymam gerekiyor mu yoksa buna gerek yok mu?
Akpınar . 01.11.2018 00:48:50

Taze Kayısı Hoşafı

Taze kayısı hoşafı, dalından yeni koparılmış olan kayısıların işlem görmesi ile elde edilen kayısı hoşafı oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Vücuda bir...
Devamını Oku

Şekersiz Hoşaf Tarifi

Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir....
Devamını Oku

Sarı Erik Hoşafı

Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurut...
Devamını Oku

Hoşaf Komposto

Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre hali...
Devamını Oku

Evde Hoşaf Yapımı

Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru m...
Devamını Oku

Hoşaf Kaç Kalori?

Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su il...
Devamını Oku

Hoşaf Nasıl Yapılır

Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk ola...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı

Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok ki...
Devamını Oku

Oktay Usta Hoşaf Tarifi

Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyv...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. G...
Devamını Oku

Kayısı Hoşafı

Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tarifleri...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, k...
Devamını Oku

Karışık Hoşaf

Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir a...
Devamını Oku

Kuru Vişne Hoşafı

Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu e...
Devamını Oku

Yaş Üzüm Hoşafı

Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvele...
Devamını Oku

Kiraz Hoşafı

Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuz...
Devamını Oku

Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldu...
Devamını Oku

Hoşaf Yapımı

Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldu...
Devamını Oku

Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan h...
Devamını Oku

Hoşaf Çeşitleri

Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarım...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024