Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. Günlük hayatımızda da sofraların vazgeçilmezidir. Çekirdekli, çekirdeksiz tüm kuru üzümden hoşaf yapılır. Sağlıklı bir karaciğere sahip olmak istiyorsak mutlaka kuru üzüm hoşafı tüketmeliyiz. Kuru üzümde bulunan vitamin ve mineraller tam bir antioksidan etkisi göstererek birçok sağlık problemine çare olur. Kemik sağlığına, göz sağlığına, sindirim sisteminin çalışmasına, demir eksikliğine çok iyi gelmektedir. Diyet listelerin en önemli ara öğün gıdasıdır. Çayın yanında ikram olarak sunulur, iyi bir atıştırmalıktır. Sofralarımızda sıkça tükettiğimiz üzüm hoşafı, sindirim sistemini düzenleyen kolaylaştıran besin değerlerimizdendir. Yemeklerin yanında içecek olarak, genellikle soğuk olarak, severek tüketilen kuru üzüm hoşafı, kötü kolesterolü düşürerek sağlığımız için faydalı tüketim malzemesidir. Kuru üzüm hoşafı, yaş üzümün sağlığımız için, sağladığı faydaların aynı özelliklerini taşımaktadır. Bu nedenle sofralarımızdan eksik etmemeliyiz.

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır, Malzemeleri

  • 2 bardak kuru üzüm
  • 6 bardak su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet karanfil

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Ayırdığımız iki bardak kuru üzümü çöplerinden öncelikle temizlememiz gerekmektedir. Bunun için çukur kap içerisine iki bardak kuru üzümü boşaltılır ve üzerine çıkacak şekilde su ilave ederiz. Biraz bekleyerek yumuşayan üzümlerden çöplerin su yüzüne çıkması beklenir. Çıkmayan çöpler elle temizlenir. Kuru üzümler çöplerinden tam arındırmak ve temizlenmesi için iyice yıkanır. Daha sonra süzülerek pişirilecek tencerenin içerisine konur. Tencereye konan kuru üzümler, üzerine 6 bardak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Karanfiller de tencereye konur ve tencerenin kapağı kapatılır. Haşlanan kuru üzümlerin üzerine bir çay bardağı toz şeker boşaltılır ve kısık ateşte kaynamaya bırakılırken yavaş yavaş karıştırılır. Eğer hoşafın rengi daha kırmızı olsun istenirse, çay kaşığının ucuyla gıda boyası eklenir. Piştiğine karar verdiğimiz kuru üzüm hoşafı oda sıcaklığında soğumaya soğumaya bırakılır. Kuru üzüm hoşafı, oda sıcaklığında ılındıktan sonra buzdolabında iyice soğumaya terk edilir. Soğuyan kuru üzüm hoşafı kaselerde veya bardakta servis yapılarak masadaki yerini alır. Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 03.12.2018 10:22:58
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır"
Ben he ekten sonra tatlı yemeden yaşayan biriydim. Fazla kilolarımı vermek için artık tatlı tüketimimi en Aza indirip tatlı ihtiyacımı ve krizlerimi başka şekilde çözmek istiyorum. Gün içerisinde kuruyemişlerle tatlı ihtiyacımı geçiştirirken akşamları ise bir arkadaşımın tavsiy ile doğal şekerli kuru üzümhoşafı yapmayı deneyeceğim. Kuru üzüm hoşafı nasıl yapılır?
Jülide . 28.10.2018 11:09:18
CEVAP YAZ
Vişne Hoşafı
Vişne Hoşafı
Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı bir çok kişi tarafından oldukça severek tüketilir. Özellikle de ramazanın gelmesiyle ramazan sofraları...
Oktay Usta Hoşaf Tarifi
Oktay Usta Hoşaf Tarifi
Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyvenin enerjisi ve tadı, ve suyunun yarattığı damaktaki hoş tat hoşaf tatlısını Türk mutfağının...
Kayısı Hoşafı
Kayısı Hoşafı
Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tariflerinden biri olan kayısı hoşafı neredeyse ameliyat sonrası yada kabızlık sıkıntısı olanlar dışında pe...
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, kurusundan ya da dondurulmuş vişneden hazırlanabilmektedir. Pek çok hamarat hanım yaz ayında a...
Karışık Hoşaf
Karışık Hoşaf
Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Özellikle de kış mevsiminin o serin ve soğuk havalarında iken ...
Kuru Vişne Hoşafı
Kuru Vişne Hoşafı
Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu elde edilir. oldukça da sağlıklı ve faydalı bir meyve türüdür. Ayrıca pasta ve kek yapımında d...
Yaş Üzüm Hoşafı
Yaş Üzüm Hoşafı
Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvelerden hoşaf hazırlayıp tüketebiliriz. Bir çoğumuz tek bir meyveden hoşaf hazırlarken bir çoğum...
Kiraz Hoşafı
Kiraz Hoşafı
Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hemde damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuzey Akdeniz bölgesinde yetişir. Kiraz meyvesi C vitamini ve lif içeriği bakımından oldukça zeng...
Kuru Kayısı Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldukça fazla yararının olduğunu bildiğimiz gibi şerbetle bu daha da artmış bulunmaktadır. Kuru k...
Hoşaf Yapımı
Hoşaf Yapımı
Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda bir çok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldukça kolay olan bu yaz içeceğinin kış aylarında da elde etmek mümkündür. Değişik meyvelerden elde ...
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile beraber kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan hoşaf; o zamanlarda bir şerbet türü olarak yemek sonraları ikram edilirmiş. Bilhassa R...
Hoşaf Çeşitleri
Hoşaf Çeşitleri
Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarımızın baş tacı olan hoşaf ve komposto ayıran bir özellik vardır bu iki güzel tatlı birbirinden...

 

Elma Kurusu Hoşafı
Hoşaf Nedir
Kuru Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Erik Hoşafı
Siyah Erik Hoşafı
Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Üzüm Hoşafı
Elma Hoşafı
Üzüm Hoşafı
Erik Hoşafı Nasıl Yapılır
Taze Kayısı Hoşafı
Şekersiz Hoşaf Tarifi
Sarı Erik Hoşafı
Hoşaf Komposto
Evde Hoşaf Yapımı
Hoşaf Kaç Kalori
Hoşaf Nasıl Yapılır
Vişne Hoşafı
Oktay Usta Hoşaf Tarifi
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kayısı Hoşafı
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır
Karışık Hoşaf
Kuru Vişne Hoşafı
Yaş Üzüm Hoşafı
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Popüler İçerik
Şekersiz Hoşaf Tarifi
Şekersiz Hoşaf Tarifi
Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sa...
Sarı Erik Hoşafı
Sarı Erik Hoşafı
Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir...
Hoşaf Komposto
Hoşaf Komposto
Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile birlikte istenirse de meyv...
Evde Hoşaf Yapımı
Evde Hoşaf Yapımı
Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru...
Hoşaf Kaç Kalori
Hoşaf Kaç Kalori
Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su ile kaynatılmas...
Hoşaf Nasıl Yapılır
Hoşaf Nasıl Yapılır
Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın bir çok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda s...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019