Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Çilek Hoşafı

Çilek Hoşafı

Çilek Hoşafı; Çilek yaz aylarının en çok sevilen ve en tatlı meyvelerinden biridir. Toprak üzerinde sürünücü gövde ile yayılan bir meyve türüdür. Hem rengi hem de kokusu insanları mest edecek kadar güzeldir. Çilek meyvesi birçok ürüne dönüştürülerek kullanılır. Bunlar; reçel, hoşaf ve marmelatı şeklinde olmaktadır. Çocuklar ise bu meyveyi daha çok pastaların içerisinde görmeyi severler.

Çilek hoşafı mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin yapıya sahiptir. Eğer aşırı kiloya sahipseniz fazla kilolardan kurtulmaya ve vücudu toksit maddelerden arınmaya yardımcı olur. Çilek vücuda kuvvet vererek kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler. Ayrıca çileğin meyvesinden değil yapraklarından da faydalanır. Yapraklar iyice kurutulmak şartı ile çay yapılarak günde 1 su bardağı tüketilir. Bu çay sinirleri yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliğe sahiptir. Çilek hoşafı yaz aylarının o sıcağında soğuk tüketilerek ferah bir hava yarattığı için çok tercih edilen hoşaflar arasında yer almaktadır.

Çilek Hoşafı Nasıl Yapılır?

  • 1 kg çilek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 litre su
  • 1 tane limon suyu
  • Taze nane

Çilek Hoşafı Nasıl Yapılır?


İlk olarak pazardan aldığımız veya kendimizin yetiştirdiği çilekleri yıkamalıyız. Çilek toprakta yetiştiği için oldukça topraklı yapıya sahiptir. Topraktan iyice arındırmamız lazım. Yıkadığımız çilekleri bir tencereye alarak üzerine 2 litre suyu ilave etmeliyiz. Daha sonra bu karışımı ocağın üzerine koyarak 45 dakika kaynatılır. Kaynatıldıktan sonra üzerine 2 su bardağı toz şekeri ekleyip biraz karıştırmalıyız. Karıştırarak şekerin içerisinde çözünmesini sağlamış oluruz. Ocağın altını kapatarak soğumaya bırakılır. Biraz dışarıda soğuduktan sonra buzdolabına koyup iyice soğuması sağlanır. İçileceği zaman içerisine limon ve taze nane koyarak daha lezzetli olmasını sağlayıp afiyetle içebiliriz.

Çilek Hoşafı ve Faydaları Nelerdir?

  • Her sabah 1 su bardağı tüketirseniz vücudunuz kendini yeniler, karaciğer ve böbrekler tekrardan yoğun bir şekilde çalışmaya başlar.
  • Çilek hoşafı antioksidan özelliğe sahip olduğu için idrar söktürücü ve zehirli maddeleri arındırıcı yapıya sahiptir.
  • Vücuttaki A, C ve E vitamini yönünden fakir olan yapıların vitamin ihtiyaçlarını karşılayarak bu vitaminin eksikliği sonucu oluşacak hastalıkları önler.
  • Kalp sağlığını koruyucu özelliğe sahiptir.
  • Çileğin iltihap sökücü özelliği sayesinde vücuttaki tüm kas ağrıları ve kemik hastalıklarına iyi gelir.
  • Çilek meyvesi çözünür lif bakımından zengin yapıya sahip olduğu için karbonhidrat emilimini sağlayarak vücuttaki kan şekeri seviyesini dengede tutar.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirici ve kabızlığa karşı etkili bir meyve çeşididir.
Son Güncelleme : 19.01.2024 17:25:00
Çilek Hoşafı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Çilek Hoşafı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Çilek Hoşafı"
Merhaba ben genelde üzüm hoşafı yapardım bu sene közüm benden çilek hoşafı istedim ama mevsim nedeni ile çilek zamanı geçti. Marketlerde donmuş çilekler satılıyor çilek hoşafına bundan kullansam sorun olur mu
Gönül . 30.10.2018 20:17:48
CEVAP YAZ
Oktay Usta Hoşaf Tarifi
Oktay Usta Hoşaf Tarifi
Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyvenin enerjisi ve tadı ve suyunun yarattığı damaktaki hoş tat hoşaf tatlısını Türk mutfağının ...
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. Günlük hayatımızda da sofraların vazgeçilmezidir. Çekirdekli, çekirdeksiz tüm kuru üzümden hoşaf ya...
Kayısı Hoşafı
Kayısı Hoşafı
Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tariflerinden biri olan kayısı hoşafı neredeyse ameliyat sonrası ya da kabızlık sıkıntısı olanlar dışında p...
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, kurusundan ya da dondurulmuş vişneden hazırlanabilmektedir. Pek çok hamarat Hanım yaz ayında a...
Karışık Hoşaf
Karışık Hoşaf
Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Özellikle de kış mevsiminin o serin ve soğuk havalarında iken ...
Kuru Vişne Hoşafı
Kuru Vişne Hoşafı
Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu elde edilir. Oldukça da sağlıklı ve faydalı bir meyve türüdür. Ayrıca pasta ve kek yapımında d...
Yaş Üzüm Hoşafı
Yaş Üzüm Hoşafı
Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvelerden hoşaf hazırlayıp tüketebiliriz. Bir çoğumuz tek bir meyveden hoşaf hazırlarken bir çoğum...
Kiraz Hoşafı
Kiraz Hoşafı
Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuzey Akdeniz bölgesinde yetişir. Kiraz meyvesi C vitamini ve lif içeriği bakımından oldukça zen...
Kuru Kayısı Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldukça fazla yararının olduğunu bildiğimiz gibi şerbetle bu daha da artmış bulunmaktadır. Kuru k...
Hoşaf Yapımı
Hoşaf Yapımı
Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldukça kolay olan bu yaz içeceğinin kış aylarında da elde etmek mümkündür. Değişik meyvelerden elde e...
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan hoşaf; o zamanlarda bir şerbet türü olarak yemek sonraları ikram edilirmiş. Bilhassa Ramazan a...
Hoşaf Çeşitleri
Hoşaf Çeşitleri
Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarımızın baş tacı olan hoşaf ve komposto ayıran bir özellik vardır bu iki güzel tatlı birbirinden...

 

Elma Kurusu Hoşafı
Hoşaf Nedir
Kuru Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Erik Hoşafı
Siyah Erik Hoşafı
Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Üzüm Hoşafı
Elma Hoşafı
Üzüm Hoşafı
Erik Hoşafı Nasıl Yapılır
Taze Kayısı Hoşafı
Şekersiz Hoşaf Tarifi
Sarı Erik Hoşafı
Hoşaf Komposto
Evde Hoşaf Yapımı
Hoşaf Kaç Kalori?
Hoşaf Nasıl Yapılır
Vişne Hoşafı
Oktay Usta Hoşaf Tarifi
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kayısı Hoşafı
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır
Karışık Hoşaf
Kuru Vişne Hoşafı
Yaş Üzüm Hoşafı
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Popüler İçerik
Sarı Erik Hoşafı
Sarı Erik Hoşafı
Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir...
Hoşaf Komposto
Hoşaf Komposto
Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile birlikte istenirse de meyv...
Evde Hoşaf Yapımı
Evde Hoşaf Yapımı
Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru...
Hoşaf Kaç Kalori?
Hoşaf Kaç Kalori?
Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su ile kaynatılmas...
Hoşaf Nasıl Yapılır
Hoşaf Nasıl Yapılır
Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın bir çok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda s...
Vişne Hoşafı
Vişne Hoşafı
Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı bi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024