Kuru Erik Hoşafı

Kuru Erik Hoşafı

Kuru Erik Hoşafı, Kurutulmuş meyveler her zaman aparatif olarak elimizin altında bulunan ufak atıştırmalıklardır. Ve abur cuburlar yerine kuru meyveler çok daha sağlıklıdır. Hoşaf yada halk arasında komposto olarak biline nev yapımı doğal içecekler ise hem günlük sıvı alımını sağlar hem serinletir hem de taze meyveler ile yapıldığından sağlığa faydaları oldukça fazladır. Hoşaf yapmak hiç zor değildir. Yapımını öğrenip pratik olarak akşam yemeklerinde sofralarımızı alması ve ev halkının, misafirlerin sağlıklı beslenmesini sağlamak sizi mutlu edecektir. Kuru erik lif bakımından oldukça zengin birçok rengi bulunan meyvedir. Yaz meyvesi eriğin kurutulması ile elde edilir. Kuru eriği tatlılarda, çaylarda, hoşaflarda yada marmelat yapımı da sıklıkla tercih edebiliriz. Özellikle yaz aylarında akşam yemeklerinde kuru erik hoşafı aradığınız bir içecek olacaktır.

Kuru Erik Hoşafı İçin Gerekli Malzemeler
  • 250 gram kuru siyak erik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5,5 su bardağı su
  • Fasulye kadar limon tuzu
  • 3 tane karanfil
Kuru Erik Hoşafı Yapılışı; Erikleri güzelce yıkadıktan sonra süzülmesi için kenara koyun. Ardından 5.5 su bardağı su ve kuru erikleri tencere içine koyun ve ateşi orta derecede açın. Orta derecede 10 dakika kadar kuru erikler kaynadıktan sonra 1 su bardağı toz şekeri ilave edin. Ocağın altına en kısık ayara alın. 25 dakika daha pişirin. Ardından limon tuzu ve karanfili de ekleyin. Ilımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra buzdolabına koyun ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kuru erik hoşafını dilediğiniz menü ile ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. Özellikle fırın yemekleri ve pilav menüsüne çok yakışır.

Kuru Erik Hoşafı Faydaları
  • Antioksidan bakımından oldukça iyi bir kaynaktır.
  • Yapısında yüksek oranda C vitamini bulundurur. Bu özelliği sayesinde viral hastalıklara karşı koruyucudur.
  • Kalori bakımından düşük olması nedeni ile obezite tarzı hastalıkların oluşumuna engel olur.
  • Lif bakımından yüksek olduğu için diyet listelerinin vazgeçilmez besinidir.
  • Vücuttaki demir emilimini artırır. Bu niteliği sayesinde vücudunda demir eksikliği olanlar için iyi bir besindir.
  • Kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.
  • Anemi (kansızlık) hastalığının oluşma riskini azaltır.
  • Erken doğumların oluşmasına engel olur.
  • Sindirim sistemi üstünde olumlu etkiler yapar.
  • Şeker hastalarında tedavi edicidir.
  • Kabızlık sorununda iyileştiricidir.
  • Glisemik indeks niteliği sayesinde kan şekerini ayarlar.
  • Tip 2 diyabette olumlu etkileri vardır.
  • Kadınlar için kritik dönem olan menopoz dönemi sonrası meydana gelme olasılığı yüksek olan kemik hastalıklarının oluşumuna engel olur.
  • Adet (regl) düzensizliği olanlar için oldukça etkili bir ilaçtır.
  • Kuru erik hoşafı hem beden hem de zihin dinlendirici etkiye sahiptir.
Kuru Erik Hoşafı Kaç Kalori; 100 gram kuru erik hoşafı 97 kilokalori (kcal) iken 1 porsiyon yani 290 gram kuru erik hoşafı 282 kcal değerindedir. Kuru erik hoşafı potasyum, magnezyum ve fosfor mineralleri bakımından zengindir. Şeker oranı da fazla olduğu için diyabetli hastaların doktor kontrolünde ve sınırlı tüketmesi gerekir.
Son Güncelleme : 24.11.2018 05:27:31
Kuru Erik Hoşafı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kuru Erik Hoşafı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Kuru Erik Hoşafı"
Kuru eriği sade yemeyi çok severim özellikle ekşiyse kendisi de hoşafı da çok güzel olur. Ancak benim aklıma takılan bir şey var bu hoşaf herhangi bir hastalığı tetikler mi.
Metin . 09.09.2018 09:53:02
CEVAP YAZ
Oktay Usta Hoşaf Tarifi
Oktay Usta Hoşaf Tarifi
Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyvenin enerjisi ve tadı, ve suyunun yarattığı damaktaki hoş tat hoşaf tatlısını Türk mutfağının...
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. Günlük hayatımızda da sofraların vazgeçilmezidir. Çekirdekli, çekirdeksiz tüm kuru üzümden hoşaf ya...
Kayısı Hoşafı
Kayısı Hoşafı
Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tariflerinden biri olan kayısı hoşafı neredeyse ameliyat sonrası yada kabızlık sıkıntısı olanlar dışında pe...
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, kurusundan ya da dondurulmuş vişneden hazırlanabilmektedir. Pek çok hamarat hanım yaz ayında a...
Karışık Hoşaf
Karışık Hoşaf
Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Özellikle de kış mevsiminin o serin ve soğuk havalarında iken ...
Kuru Vişne Hoşafı
Kuru Vişne Hoşafı
Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu elde edilir. oldukça da sağlıklı ve faydalı bir meyve türüdür. Ayrıca pasta ve kek yapımında d...
Yaş Üzüm Hoşafı
Yaş Üzüm Hoşafı
Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvelerden hoşaf hazırlayıp tüketebiliriz. Bir çoğumuz tek bir meyveden hoşaf hazırlarken bir çoğum...
Kiraz Hoşafı
Kiraz Hoşafı
Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hemde damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuzey Akdeniz bölgesinde yetişir. Kiraz meyvesi C vitamini ve lif içeriği bakımından oldukça zeng...
Kuru Kayısı Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldukça fazla yararının olduğunu bildiğimiz gibi şerbetle bu daha da artmış bulunmaktadır. Kuru k...
Hoşaf Yapımı
Hoşaf Yapımı
Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda bir çok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldukça kolay olan bu yaz içeceğinin kış aylarında da elde etmek mümkündür. Değişik meyvelerden elde ...
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile beraber kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan hoşaf; o zamanlarda bir şerbet türü olarak yemek sonraları ikram edilirmiş. Bilhassa R...
Hoşaf Çeşitleri
Hoşaf Çeşitleri
Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarımızın baş tacı olan hoşaf ve komposto ayıran bir özellik vardır bu iki güzel tatlı birbirinden...

 

Elma Kurusu Hoşafı
Hoşaf Nedir
Kuru Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Erik Hoşafı
Siyah Erik Hoşafı
Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Üzüm Hoşafı
Elma Hoşafı
Üzüm Hoşafı
Erik Hoşafı Nasıl Yapılır
Taze Kayısı Hoşafı
Şekersiz Hoşaf Tarifi
Sarı Erik Hoşafı
Hoşaf Komposto
Evde Hoşaf Yapımı
Hoşaf Kaç Kalori
Hoşaf Nasıl Yapılır
Vişne Hoşafı
Oktay Usta Hoşaf Tarifi
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kayısı Hoşafı
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır
Karışık Hoşaf
Kuru Vişne Hoşafı
Yaş Üzüm Hoşafı
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Popüler İçerik
Sarı Erik Hoşafı
Sarı Erik Hoşafı
Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir...
Hoşaf Komposto
Hoşaf Komposto
Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile birlikte istenirse de meyv...
Evde Hoşaf Yapımı
Evde Hoşaf Yapımı
Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru...
Hoşaf Kaç Kalori
Hoşaf Kaç Kalori
Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su ile kaynatılmas...
Hoşaf Nasıl Yapılır
Hoşaf Nasıl Yapılır
Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın bir çok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda s...
Vişne Hoşafı
Vişne Hoşafı
Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı bi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019