Elma Kurusu Hoşafı

Elma Kurusu Hoşafı

Elma kurusu hoşafı, Kış mevsiminde sıcak olarak tüketilmesi gereken bazı yiyecek ve içecekler bulunmaktadır. Bu yiyecekler ve içecekler kişinin hem içinin ısınmasına hem de ağza güzel bir tat vermesi açısından son derece önemlidir. Ayrıca yazın kurutularak hazırlanan bazı kuru meyvelerin kış ortalarında iken kaynatılarak hoşaf haline getirilmesi oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Yazın kurutularak kışa saklanan birçok meyve çeşidimiz bulunmaktadır. Özellikle de soğuk kış aylarında elma kurusu, kuru üzüm, kuru kiraz ya da isteğe göre diğer meyveler de kurutularak hoşaf haline getirilebilir. Son derece sağlıklı olan hoşaf hazır olarak hazırlanmış birçok meyve suyundan daha lezzetli ve daha sağlıklıdır. Özellikle de elma kurusu hoşafı hem çok hafif hem de ağızlarda çok güzel bir lezzet bırakmaktadır.

Anne adaylarının soğuk mevsimlerde çocukların çabuk bir şekilde hastalanmaması için mutlaka kaynatıp çocuklarına içilmesi gerekir. Çünkü elma kurusu hoşafının içerisinde bulunan vitamin ve mineraller çocuğun kendini daha iyi hissetmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin de güçlenmesine yardımcı olur. Bu sayede çocuklar en küçük bir şekilde enfeksiyon kapmayacak ve çabuk hastalanmayacaktır. Şimdi sizler için elma kurusu hoşafı hazırlayacağız. Tek yapmanız gereken şey aşağıda elma kurusu hoşafı için yazacağımız malzemeleri temin etmektir.

Elma kurusu hoşafı malzemeleri
  • Yazdan hazırlanmış taze kuru elma
  • Yaklaşık olarak 2 litreye yakın su
  • 1 su bardağı şeker (fakat az şekerli elma kurusu hoşafı ya da çok şekerli elma kurusu hoşafı seven kişiler olabilir bu yüzden isterseniz şeker ayarını kendiniz kontrol ediniz.)
  • Birkaç adet küçük boy tarçın
Elma kurusu hoşafı yapımı

Elma kurusu hoşafı hazırlamak için öncelikle kişinin yukarıda belirttiğimiz malzemeleri hazır olarak yanında bulundurması gerekir. Daha sonra ise elmaların tadının daha belirgin bir şekilde hissedilmesi için yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar sıcak suyun içerisinde bekletilmesi gerekmektedir. Daha sonrasında ise elimizde bulunan tarçınları ve suyu elma kurusunun içerisine ilave edip bir güzel kaynamaya bırakıyoruz. Bu sayede hem elmalarımız pişecek ve daha lezzetli bir hale dönüşecek hem de tarçınlar tat vermeye başlayacaktır.

Daha sonrasında ise ocakta kaynayan elma kurularını kontrol etmelisiniz. Çünkü aşırı derecede elma kuruları kaynamaya başlar ise bu seferde ileri aşamada dağılmaya başlayacaktır. Bu yüzden elmalar kaynamaya başladıktan hemen sonra elmanın pişip pişmediğini kontrol ediniz. Ve daha sonra şeker ilavesini yapınız. Ve elma kurusu hoşafını kısa bir süreliğine tekrar pişmeye bırakınız. Belirli bir süre kaynadıktan sonra soğuması için altını kapatın.
Son Güncelleme : 22.11.2018 20:30:29
Elma Kurusu Hoşafı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Elma Kurusu Hoşafı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Elma Kurusu Hoşafı"
Elma kurusunu direk tüketince bile çok lezzetli ve çok güzel olduğunu görüyoruz. Bir de hoşafını denemek istiyorum. İçerisine çok fazla elma kurusu koymam gerekiyor mu yoksa buna gerek yok mu?
Akpınar . 01.11.2018 00:48:50
CEVAP YAZ
Oktay Usta Hoşaf Tarifi
Oktay Usta Hoşaf Tarifi
Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyvenin enerjisi ve tadı, ve suyunun yarattığı damaktaki hoş tat hoşaf tatlısını Türk mutfağının...
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. Günlük hayatımızda da sofraların vazgeçilmezidir. Çekirdekli, çekirdeksiz tüm kuru üzümden hoşaf ya...
Kayısı Hoşafı
Kayısı Hoşafı
Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tariflerinden biri olan kayısı hoşafı neredeyse ameliyat sonrası yada kabızlık sıkıntısı olanlar dışında pe...
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, kurusundan ya da dondurulmuş vişneden hazırlanabilmektedir. Pek çok hamarat hanım yaz ayında a...
Karışık Hoşaf
Karışık Hoşaf
Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Özellikle de kış mevsiminin o serin ve soğuk havalarında iken ...
Kuru Vişne Hoşafı
Kuru Vişne Hoşafı
Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu elde edilir. oldukça da sağlıklı ve faydalı bir meyve türüdür. Ayrıca pasta ve kek yapımında d...
Yaş Üzüm Hoşafı
Yaş Üzüm Hoşafı
Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvelerden hoşaf hazırlayıp tüketebiliriz. Bir çoğumuz tek bir meyveden hoşaf hazırlarken bir çoğum...
Kiraz Hoşafı
Kiraz Hoşafı
Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hemde damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuzey Akdeniz bölgesinde yetişir. Kiraz meyvesi C vitamini ve lif içeriği bakımından oldukça zeng...
Kuru Kayısı Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldukça fazla yararının olduğunu bildiğimiz gibi şerbetle bu daha da artmış bulunmaktadır. Kuru k...
Hoşaf Yapımı
Hoşaf Yapımı
Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda bir çok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldukça kolay olan bu yaz içeceğinin kış aylarında da elde etmek mümkündür. Değişik meyvelerden elde ...
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile beraber kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan hoşaf; o zamanlarda bir şerbet türü olarak yemek sonraları ikram edilirmiş. Bilhassa R...
Hoşaf Çeşitleri
Hoşaf Çeşitleri
Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarımızın baş tacı olan hoşaf ve komposto ayıran bir özellik vardır bu iki güzel tatlı birbirinden...

 

Elma Kurusu Hoşafı
Hoşaf Nedir
Kuru Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Erik Hoşafı
Siyah Erik Hoşafı
Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Üzüm Hoşafı
Elma Hoşafı
Üzüm Hoşafı
Erik Hoşafı Nasıl Yapılır
Taze Kayısı Hoşafı
Şekersiz Hoşaf Tarifi
Sarı Erik Hoşafı
Hoşaf Komposto
Evde Hoşaf Yapımı
Hoşaf Kaç Kalori
Hoşaf Nasıl Yapılır
Vişne Hoşafı
Oktay Usta Hoşaf Tarifi
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kayısı Hoşafı
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır
Karışık Hoşaf
Kuru Vişne Hoşafı
Yaş Üzüm Hoşafı
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Popüler İçerik
Sarı Erik Hoşafı
Sarı Erik Hoşafı
Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir...
Hoşaf Komposto
Hoşaf Komposto
Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile birlikte istenirse de meyv...
Evde Hoşaf Yapımı
Evde Hoşaf Yapımı
Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru...
Hoşaf Kaç Kalori
Hoşaf Kaç Kalori
Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su ile kaynatılmas...
Hoşaf Nasıl Yapılır
Hoşaf Nasıl Yapılır
Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın bir çok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda s...
Vişne Hoşafı
Vişne Hoşafı
Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı bi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019