Siyah Üzüm Hoşafı

Siyah Üzüm Hoşafı

Siyah üzüm hoşafı: Sıcak ayların vazgeçilmez içecekleri arasında yerini alan siyah üzüm hoşafı oldukça lezzetli bir içecektir. Aynı zamanda sanayi ortamlarında kimyasal yollarla hazırlanmış ve işlenmiş birçok meyve suyu ya da kola gibi içeceklerden daha doğal bir içecektir. Çeşitli kuru meyvelerin yaz aylarında iken koparılıp temiz ve güneş alan bir ortamda kurutulması hoşaf yapımı için oldukça önemlidir. Çünkü bu kuru meyveler doğal olarak kaynatılıp içildiği takdirde kişiye oldukça büyük bir haz ve lezzet verir. Özellikle de anne adaylarının küçük çocuklarına hazır meyve suları yerine hoşaf ya da komposto hazırlayarak mutlaka içilmesi gerekmemektedir. Çünkü bu hoşaf ya da kompostolar vitamin yönünden oldukça zengindir. Ve çocuğun bağışıklık kazanmasında da oldukça etkili bir vazife görmektedir.

Yazın güzel bir şekilde hazırlanmış olan siyah üzüm, kuru kayısı ya da elma kurusu gibi meyvelerden çok güzel hoşaf yapılmaktadır. Bu makalemizde ise sizler ile birlikte siyah üzüm hoşafı hazırlayacağız. Siyah üzüm hoşafı son derece sağlıklı ve önemli bir içecektir. Aynı zamanda da siyah üzüm hoşafının vücuda çok büyük bir faydası vardır. Kan yapımından ve vücut sıcaklığının artırılması konusunda oldukça büyük bir öneme sahip olan siyah üzüm hoşafının mutlaka yapılarak içilmesi gerekmektedir. Eğer siyah üzüm hoşafı yapmasını bilmiyor iseniz o zaman öncelikle mutfağa geçerek malzemeleri hazırlamaya başlayın.

Siyah üzüm hoşafı için kullanılan malzemeler:
  • Yiyebileceğiniz miktarda siyah üzüm ( eğer küçük bir aile değil iseniz yaklaşık olarak 1 kilo kuru üzüm yeterli olabilir. )
  • Yaklaşık olarak iki su bardağı toz şeker ( daha şekerli istiyor iseniz şeker ayarını kendinize göre ayarlayınız. )
  • Yaklaşık olarak 3 litre su
Siyah üzüm hoşafının yapılışı:

İlk olarak siyah üzüm hoşafını yapmadan önce mutfağımızda malzemelerimizi hazırlıyoruz. Daha sonra taze ayıklanmış siyah üzümleri geniş bir tencereye koyarak yerleştiriniz. Tencereye bırakmış olduğumuz üzümlerin üzerine yavaş yavaş bir miktar su ilave ediniz. Yaklaşık olarak su ile üzümleri 15- 20 dakika kadar bekletelim çünkü üzümlerin tadı daha iyi çıkacaktır. Daha sonrasında ise yaklaşık olarak 3 litre suyumuzu siyah üzümleri üzerine dökerek kaynamaya bırakın. Siyah üzüm hoşafımız kkaynamaya başlayıncaya kadar bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra ise şekerimizi ilave edeceğiz. Şeker miktarı kişiden kişiye değişebildiği için mutlaka siyah üzüm hoşafının tadına bakmalısınız.

Şekerimizi de ilave ettikten sonra siyah üzüm hoşafını kanamaya bırakınız. Yaklaşık olarak 20-25 dakika siyah üzüm hoşafını kaynatın. Ve altını kapatın. Daha sonra ise ocaktan alarak siyah üzüm hoşafını soğumaya bırakınız. Soğuyan Siyah üzüm hoşafımız servis etmek için hazırdır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 18.11.2018 14:55:15
Siyah Üzüm Hoşafı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Siyah Üzüm Hoşafı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Siyah Üzüm Hoşafı"
Merhaba arkadaşlar ben de üzüm hoşafı yapmak istiyorum. Daha önce kuru üzüm hoşafı yaptım ama hiç yaş üzümden yapmadım. Yaş üzüm ile yapılan hoşafın lezzeti nasıl oluyor. Şarap gibi olaccaksa hiç yapmayalım ve uuğraşmalayım.
Özpınar . 31.10.2018 15:30:25
CEVAP YAZ
Oktay Usta Hoşaf Tarifi
Oktay Usta Hoşaf Tarifi
Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyvenin enerjisi ve tadı, ve suyunun yarattığı damaktaki hoş tat hoşaf tatlısını Türk mutfağının...
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. Günlük hayatımızda da sofraların vazgeçilmezidir. Çekirdekli, çekirdeksiz tüm kuru üzümden hoşaf ya...
Kayısı Hoşafı
Kayısı Hoşafı
Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tariflerinden biri olan kayısı hoşafı neredeyse ameliyat sonrası yada kabızlık sıkıntısı olanlar dışında pe...
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, kurusundan ya da dondurulmuş vişneden hazırlanabilmektedir. Pek çok hamarat hanım yaz ayında a...
Karışık Hoşaf
Karışık Hoşaf
Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Özellikle de kış mevsiminin o serin ve soğuk havalarında iken ...
Kuru Vişne Hoşafı
Kuru Vişne Hoşafı
Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu elde edilir. oldukça da sağlıklı ve faydalı bir meyve türüdür. Ayrıca pasta ve kek yapımında d...
Yaş Üzüm Hoşafı
Yaş Üzüm Hoşafı
Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvelerden hoşaf hazırlayıp tüketebiliriz. Bir çoğumuz tek bir meyveden hoşaf hazırlarken bir çoğum...
Kiraz Hoşafı
Kiraz Hoşafı
Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hemde damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuzey Akdeniz bölgesinde yetişir. Kiraz meyvesi C vitamini ve lif içeriği bakımından oldukça zeng...
Kuru Kayısı Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldukça fazla yararının olduğunu bildiğimiz gibi şerbetle bu daha da artmış bulunmaktadır. Kuru k...
Hoşaf Yapımı
Hoşaf Yapımı
Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda bir çok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldukça kolay olan bu yaz içeceğinin kış aylarında da elde etmek mümkündür. Değişik meyvelerden elde ...
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile beraber kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan hoşaf; o zamanlarda bir şerbet türü olarak yemek sonraları ikram edilirmiş. Bilhassa R...
Hoşaf Çeşitleri
Hoşaf Çeşitleri
Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarımızın baş tacı olan hoşaf ve komposto ayıran bir özellik vardır bu iki güzel tatlı birbirinden...

 

Elma Kurusu Hoşafı
Hoşaf Nedir
Kuru Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Erik Hoşafı
Siyah Erik Hoşafı
Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kuru Üzüm Hoşafı
Elma Hoşafı
Üzüm Hoşafı
Erik Hoşafı Nasıl Yapılır
Taze Kayısı Hoşafı
Şekersiz Hoşaf Tarifi
Sarı Erik Hoşafı
Hoşaf Komposto
Evde Hoşaf Yapımı
Hoşaf Kaç Kalori
Hoşaf Nasıl Yapılır
Vişne Hoşafı
Oktay Usta Hoşaf Tarifi
Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır
Kayısı Hoşafı
Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır
Karışık Hoşaf
Kuru Vişne Hoşafı
Yaş Üzüm Hoşafı
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Popüler İçerik
Sarı Erik Hoşafı
Sarı Erik Hoşafı
Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir...
Hoşaf Komposto
Hoşaf Komposto
Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile birlikte istenirse de meyv...
Evde Hoşaf Yapımı
Evde Hoşaf Yapımı
Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru...
Hoşaf Kaç Kalori
Hoşaf Kaç Kalori
Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su ile kaynatılmas...
Hoşaf Nasıl Yapılır
Hoşaf Nasıl Yapılır
Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın bir çok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda s...
Vişne Hoşafı
Vişne Hoşafı
Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı bi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019