Erik Hoşafı Nasıl Yapılır
Erik Hoşafı Nasıl Yapılır, Erik hoşafı, eriklerin kurutulup şekerli suda eriğin rengini suya verinceye kadar kaynatılmış halidir. Hoşaf ise şeker şurubunda meyvelerin dilimli ya da tüm olarak kaynatılıp genelde yemek esnasında soğuk olarak tüketilen ya da hafif tatlı olan meyvelerdir. Sıcak yaz günlerinde ve özellikle Ramazan ayının vazgeçilmez bir parçası olarak karşımıza çıkmaktadır.
Erik Hoşafı Nasıl Yapılır, Yapım aşamaları Nelerdir?- 1 kg kırmızı erik
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1,5 litre su
- Kuru karanfil - isteğe göre
- 1 adet çubuk tarçın - isteğe göre
Erikler soğuk suda iyice yıkanır. Çekirdeklerinden ayırıp bir tencereye doğranır. Üzerine su ilave edip ocağa konulur. Kaynayıp erikler yumuşak olunca şekeri ilave edilir. İyice kaynayıp suya rengini verince ocaktan indirilir. İsteğe göre biraz soğuduktan sonra kaselere konulurken karanfil ve kabuk tarçın ilavesi yapılabilir. Soğuması için buzdolabında bir süre bekletilir ve daha sonra servis edilir.
21.01.2024 06:02:03
Erik Hoşafı Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|