Erik Hoşafı

Erik Hoşafı, Hoşaf ülke olarak en sevdiğimiz meşrubatlar arasında yer alır. Hoşaf bazı yörelerce komposto olarak da bilinir. Akşam yemeklerinde hazır içecekler yerine taze meyvelerden hazırlanan hoşaflar hem daha sağlıklı hem daha maliyeti uygundur. Özellikle çocuklar için mucizevi şifa deposu olan pek çok farklı meyveden hazırlana hoşafları bilmek ve evde bol bol yapmak gerekir.
Yeni doğum yapan anneler için süt olması açısından sık sık hoşaf yapılır. Erik hoşafı yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Yapımını ve ölçülerini öğrendikten sonra sık sık yapacağınız erik hoşafı sofralarınızın vazgeçilmez soğuk ve serin içeceği olacaktır.

Erik Hoşafı İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yarım kilogram taze erik
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 litre su
  • 3 tane karanfil
  • 1 çay kaşığının yarısı kadar toz zerdeçal (Tercihe bağlı)

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır?


Erikler iyice yıkanır ve suyu süzülmesi için kenar alınır. Daha sonra su ve toz şeker tencere içine konulur. Eriklerin sap kısımları ayrılır ve tencereye koyulur. Erikler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Kaynama bitikten sonra ocaktan alınır ve tencere içine toz zerdeçal ve karanfiller atılır. Toz zerdeçal hoşafın renginde değişim yaparken karanfil hem kokusunda değişiklik yapar hem de sağlığa faydasını artırır. Bu nedenle toz zerdeçal eklemek tercihe bağlıdır. Tencere dışarıda ılıması için bekletilir. Tam olarak ılıdıktan sonra soğuması için buzdolabına koyulur ve soğuduktan sonra ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Erik Hoşafı Faydaları Nelerdir?

  • Yapısında antioksidan maddeler içerir.
  • Beta karoten yapısı ile cilt sağlığına olumlu etki yapar.
  • Kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan K vitaminini yapısında barındırır.
  • Kanseri engel olmaya yardımcı olan çalışan antosiyanin adlı maddeler bulundurur.
  • Özellikle meme ve solunum yolu kanserlerine karşı koruyucu ve tedavi edicidir.
  • Tip 2 diyabet hastalığının oluşmasına engel olur.
  • Kalp ve damar sağlığını korur.
  • Obezitenin azalmasına yardımcı olur, metabolizmanın hızlanmasını sağlar.
  • Vücudun direncini artırır, bağışıklık sisteminin daha güçlü olmasını sağlar.
  • İdrar yolu enfeksiyonlarında tedavi edicidir.
  • Böbrek sağlığında oldukça etkilidir.
  • Bebek emziren anneler için oldukça etkili bir süt yapıcıdır.
  • Kolesterolü dengede tutmaya yardımcı olur.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Yaşlanmaya karşı oldukça etkilidir. Yaşlanma belirtilerinden olan cilt kırışıklıklarını azaltır, geç oluşmasını sağlar.
Erik Hoşafı Kaç Kalori; 100 gram erik hoşafı 33 kilokalori (Kcal) değerindedir. Bu ışıkta 1 porsiyon erik hoşafı yani 340 gramı 112 kalori değerindedir. Erik hoşafı içeriğinde hem erik hem de şeker olduğu için karbonhidrat bakımından zengin bir besindir. Özellikle şeker hastaları ve kilo vermek isteyenler olursa şeker oranında azaltma yaparak tüketmeleri tavsiye edilir. 100 gram erik hoşafında;
7.21 gram karbonhidrat, 0,25 gram protein, 0,12 gram yağ, 0,77 gram lif, 2,19 gram sodyum, 85,22 gram potasyum, 12,29 gram kalsiyum, 23.04 vitamin A, 1.85 vitamin C ve 0,29 gram demir bulunur.
21.01.2024 06:50:25
Erik Hoşafı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Erik Hoşafı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Erik Hoşafı"
İyi günler dün akşam komşumuza akşam yemeğine davetliydik ve bu davette çeşitli yemekler vardı fakat yemeğin yanında getirdiği erik hoşafı çok hoşuma gitti ilk defa yediğim bir şeydi ve gerçekten beğendim ne kadar ısrar etsem de bana bu hoşafın tarifini vermedi acaba bunun tarifini belen bana yardımcı olabilir mi?
Tahiyye . 01.11.2018 22:08:23

Taze Kayısı Hoşafı

Taze kayısı hoşafı, dalından yeni koparılmış olan kayısıların işlem görmesi ile elde edilen kayısı hoşafı oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Vücuda bir...
Devamını Oku

Şekersiz Hoşaf Tarifi

Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir....
Devamını Oku

Sarı Erik Hoşafı

Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurut...
Devamını Oku

Hoşaf Komposto

Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre hali...
Devamını Oku

Evde Hoşaf Yapımı

Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru m...
Devamını Oku

Hoşaf Kaç Kalori?

Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su il...
Devamını Oku

Hoşaf Nasıl Yapılır

Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk ola...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı

Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok ki...
Devamını Oku

Oktay Usta Hoşaf Tarifi

Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyv...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. G...
Devamını Oku

Kayısı Hoşafı

Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tarifleri...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, k...
Devamını Oku

Karışık Hoşaf

Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir a...
Devamını Oku

Kuru Vişne Hoşafı

Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu e...
Devamını Oku

Yaş Üzüm Hoşafı

Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvele...
Devamını Oku

Kiraz Hoşafı

Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuz...
Devamını Oku

Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldu...
Devamını Oku

Hoşaf Yapımı

Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldu...
Devamını Oku

Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan h...
Devamını Oku

Hoşaf Çeşitleri

Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarım...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024