Hoşaf Kaç Kalori?


Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su ile kaynatılması sonucu meydana gelmektedir. Genellikle yaz ve kış aylarında tüketilir. Taze olarak tüketildiği gibi cam kavanozlarda saklanarak da tüketilmektedir. Hoşafın sindirim sistemi üzerinde etkisi fazladır.
Vücuttan zararlı toksinlerin atılmasını sağlarken metabolizmayı da hızlandırıcı etkiye sahiptir.

Hoşaf kaç kalori sorusuna hoşaflar çeşitli meyvelerden yapılmaktadır ve kalori oranı da kullanılan meyve ye göre değişim göstermektedir şeklinde cevap verilebilir. Diyet yapan bireyler meyve oranı fazla olan meyveleri tüketirken dikkat etmeleri, yaptıkları hoşafa kullandıkları meyve ye göre şeker oranını ayarlamalıdırlar. Bunun yanında şeker oranı az kullandıkları meyvelerde daha hızlı ve sağlıklı kilo verme imkânı da elde etmiş olurlar.

Meyvelerin şeker oranlarına göre hoşaf kalori hesaplamaları


Genellikle bir kâse hoşaf da 200 kalori bulunmaktadır. Bunun nedeni ise içerinde mevcut olan besin değeri ve kaynatılmış olan şeker oranından kaynaklanmaktadır.

Vişnenin 200 gr yaklaşık olarak 125 kalori vardır. Vişnenin içerisinde C vitamini, folik asit, potasyum ve lif oldukça fazla miktarda bulunmaktadır. Şeker oranı yüksek olan bu meyvenin her ne kadar kalorisi az olsa da diyet yapanlarda ya da şeker hastalarında bir kaseden fazla tüketilmeleri çok da sağlıklı değildir.

Şeftali, C vitamini, lif bakımından zengin bir meyvedir. Şeftali hoşafında 130 kalori bulunmaktadır. Vişne ile hemen hemen aynı kalori oranına sahip bir meyvedir. Diyet yapan zayıflamak isteyen bireylerden daha çok kilo almak isteyen bireylerin tüketmesi gereken bir içecektir.

Erik, besin değeri yüksek olan meyve bir de şekerli su ile birleşince bir kâse hoşafın kalorisi 150'ye denk gelmektedir. Antioksidan değeri yüksek olan erik sade olarak tüketildiğinde oldukça düşük kalorisi vardır.

Elma, B ve C vitaminlerini içermek yanında lif bakımından da zengin bir besin kaynağıdır. Genel olarak tüketimde kalorisi düşük olduğundan dolayı hoşafın da kalorisi oldukça düşüktür. Ortalama bir kâse hoşaf da yaklaşık 60 kalori vardır.

Kayısı, yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan kayısıda 200 gr'da yaklaşık olarak 70 kalori vardır. Bir kâse kayısı hoşafın da yaklaşık 120 kalori bulunmaktadır. Besin değeri oldukça yüksek olan kayısı sindirim sistemini de düzenlemektedir.
19.01.2024 06:35:09
Hoşaf Kaç Kalori? ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hoşaf Kaç Kalori? Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Hoşaf Kaç Kalori?"
üzüm hoşafı yapacağız ve ben diyet yapıyorum üzüm hoşafının yaptıktan sonra tüketmem durumunda diye etme herhangi bir zarar gelir mi Bir bardak üzüm hoşafınin kalorisi kaçtır
Arman . 05.11.2018 15:44:22

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır, Erik hoşafı, eriklerin kurutulup şekerli suda eriğin rengini suya verinceye kadar kaynatılmış halidir. Hoşaf ise şeker şurubunda m...
Devamını Oku

Taze Kayısı Hoşafı

Taze kayısı hoşafı, dalından yeni koparılmış olan kayısıların işlem görmesi ile elde edilen kayısı hoşafı oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Vücuda bir...
Devamını Oku

Şekersiz Hoşaf Tarifi

Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir....
Devamını Oku

Sarı Erik Hoşafı

Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurut...
Devamını Oku

Hoşaf Komposto

Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre hali...
Devamını Oku

Evde Hoşaf Yapımı

Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru m...
Devamını Oku

Hoşaf Nasıl Yapılır

Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk ola...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı

Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok ki...
Devamını Oku

Oktay Usta Hoşaf Tarifi

Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyv...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. G...
Devamını Oku

Kayısı Hoşafı

Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tarifleri...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, k...
Devamını Oku

Karışık Hoşaf

Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir a...
Devamını Oku

Kuru Vişne Hoşafı

Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu e...
Devamını Oku

Yaş Üzüm Hoşafı

Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvele...
Devamını Oku

Kiraz Hoşafı

Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuz...
Devamını Oku

Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldu...
Devamını Oku

Hoşaf Yapımı

Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldu...
Devamını Oku

Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan h...
Devamını Oku

Hoşaf Çeşitleri

Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarım...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024