Hoşaf Nasıl Yapılır
Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk olarak içilen hoşafın, serinletici ve enerji vericiliği vardır. Hoşaf kültürü ülkemize Osmanlı zamanından bu yana yansımakta olup, birçok devlet adamının severek tükettiği tatlı içecekler arasındadır.
Osmanlı dönemindeki yemek kültüründe yemek sonrası hoşaf içimi ile yemek bitirilir, özellikle ise ramazan ayında, iftar ve sahur vakitlerinde pilav, et gibi kuru yemeklerin arkasından hoşaf içilirmiş. Hoşaf yapımı için kurutulmuş taze meyvelerin kullanılması gerekmektedir. Sağlık açısından da çok faydalı olan hoşafın nasıl yapıldığını bilmek gerekir.
Hoşaf Nasıl Yapılır?- Yarım kilo kadar yıkanıp doğranmış meyve kurusu
- 1,5 litre su
- Yarım kilo kadar toz şeker
- Kabuk tarçın parçaları
- Tane karanfil
- Taze reyhan yaprakları
- Limon
Uygun büyüklükteki bir kap içerisine su konulup üzerine şeker katılarak karıştırılır. Karıştırılan şekerli su kaynayıp şeker iyice eridikten sonra kuru meyve parçaları kaynayan şekerli suya atılıp kaynatma işlemine devam edilir. Kaynama, kuru meyve kabuklarının çatlayana kadar devam ettirilir. Daha sonra üzerine tarçın, reyhan, karanfil, limon suyu sıkılır. Kuru meyve kabuklarının pişip pişmediği kontrol edildikten sonra hoşaf soğutularak servis edilir.
19.01.2024 01:20:19
Hoşaf Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|