Karışık Hoşaf

Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Özellikle de kış mevsiminin o serin ve soğuk havalarında iken kişinin mutlaka karışık bir hoşaf hazırlayarak tüketmesi gereklidir. Çünkü yazın taze olarak hazırlanmış meyvelerin güneş altında bekletilmesi meyvelerin daha fazla miktarda vitamin kazanmasını sağlamaktadır.
Yazdan doğal yollar ile hazırlanmış olan bu karışık meyveler kış mevsimlerinde iken karışık hoşaf yapmanıza yardımcı olacaktır. Genel olarak kuru elma, kuru kayısı, kuru üzüm gibi meyveler hoşaf yapımında çok daha fazla tercih edilmektedir. İsteğe göre sıcak ya da soğuk olarak tüketeceğiniz karışık hoşaf hem sağlığınız için daha iyi hem de birçok hazır aldığınız meyve suyundan daha lezzetlidir. Çünkü en azından karışık olarak hazırlamış olduğunuz hoşafınızın içerisine ne koyduğunuzu ve nasıl hazırlandığını biliyorsunuz.

Karışık hoşaf için kullanılacak malzemeler

  • 200- 250 gr kuru kayısı
  • 100 gr kuru üzüm
  • 100 gr kuru elma
  • Yaklaşık olarak 1.5 litre su
  • 2 su bardağı toz şeker

Karışık hoşafın nasıl yapılır?


İlk olarak karışık hoşaf yapmak istiyor iseniz mutfağa geçerek malzemeleri hazırlamaya koyulun. Karışık hoşaf yaparken meyvelerin miktarlarını ve şekerini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha sonra önceden kurutularak hazırlanmış olan kuru meyvelerin küçük küçük doğrayarak geniş bir tencerenin içerisine koyun.
Bütün kuru meyveler tencereye koyulduktan sonra suyunuzu karışık meyvelerin üzerine ilave edin. Yaklaşık olarak bir iki saat boyunca meyvelerin suda beklemesine izin verin. Çünkü kuru meyveler suda yumuşayacak ve tadını daha iyi belli edecektir.

Suda bekleyen meyvelerimizi kaynaması için ocağın üzerine alalım. Daha sonra kaynama üzere koymuş olduğumuz karışık hoşafın kaynamasını bekleyelim. Karışık hoşafımız kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin. Karışık hoşafın içine ilave etmiş olduğumuz şeker ile kaynamaya bırakın. Yaklaşık olarak 25- 30 dakika kadar kaynadıktan sonra kuru meyvelerin pişip pişmediğini anlamak için tadına bakabilirsiniz. Daha sonra kuru meyvelerin piştiğinden emin iseniz ocağın altını kapatın ve karışık hoşafı soğuması için bir müddet bekleyin. Soğuyan karışık hoşaf servis için artık hazırdır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 20:17:58
Karışık Hoşaf ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karışık Hoşaf Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Karışık Hoşaf"
Her zaman hoşafın çok şifalı bir içecek olduğunu düşünmüşümdür. Genelde annemin yapmış olduğu bu şifalı içeceği ben de evde yapip denemek istiyorum. Karışık hoşaf için almam gereken malzemeler nelerdir? Karışık hoşafın hazırlanışı ve yapılışı nasıl olur? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Sonnur . 29.09.2018 21:17:51

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır, Erik hoşafı, eriklerin kurutulup şekerli suda eriğin rengini suya verinceye kadar kaynatılmış halidir. Hoşaf ise şeker şurubunda m...
Devamını Oku

Taze Kayısı Hoşafı

Taze kayısı hoşafı, dalından yeni koparılmış olan kayısıların işlem görmesi ile elde edilen kayısı hoşafı oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Vücuda bir...
Devamını Oku

Şekersiz Hoşaf Tarifi

Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir....
Devamını Oku

Sarı Erik Hoşafı

Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurut...
Devamını Oku

Hoşaf Komposto

Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre hali...
Devamını Oku

Evde Hoşaf Yapımı

Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru m...
Devamını Oku

Hoşaf Kaç Kalori?

Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su il...
Devamını Oku

Hoşaf Nasıl Yapılır

Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk ola...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı

Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok ki...
Devamını Oku

Oktay Usta Hoşaf Tarifi

Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyv...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. G...
Devamını Oku

Kayısı Hoşafı

Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tarifleri...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, k...
Devamını Oku

Kuru Vişne Hoşafı

Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu e...
Devamını Oku

Yaş Üzüm Hoşafı

Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvele...
Devamını Oku

Kiraz Hoşafı

Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuz...
Devamını Oku

Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldu...
Devamını Oku

Hoşaf Yapımı

Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldu...
Devamını Oku

Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan h...
Devamını Oku

Hoşaf Çeşitleri

Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarım...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024