Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan hoşaf; o zamanlarda bir şerbet türü olarak yemek sonraları ikram edilirmiş. Bilhassa Ramazan aylarında sıklıkla tüketilen hoşaf, sıcak yaz aylarında soğuk soğuk tüketildiğinde kişiye ferahlık verir.
Ayrıca oldukça da faydalıdır. Özellikle sindirim sisteminin çalışmasında etkili olan hoşaf, aynı zamanda böbrek, mide ve kalp sağlığı içinde çok yararlıdır. Hoşafın içerdiği şifa, zaten herkesçe bilinir.

Her çeşit meyve ile yapılabilen hoşaf, daha çok kuru kayısı ve üzüm kullanarak hazırlanır. Nitekim bu iki meyve sayısız faydaları olan ve oldukça lezzetli bir ikilidir. Yazın taze, kışın ise kurutularak rahatlıkla tüketebildiğimiz kayısı ve üzüm ikilisi; birçoğumuzun severek tükettiği, hoşafı yapılabilen eşsiz meyvelerdir. Hazırlaması oldukça basit olan kayısılı üzümlü hoşaf tarifi; kışın enerji, yazın serinlik veren özel bir tariftir. Arzuya göre şekerli veya şekersiz tüketebileceğiniz kayısılı üzümlü hoşafı, blenderden geçirerek çocuklarınıza meyve suyu olarak da içerebilirsiniz. Ayrıca sütü arttırıcı özelliği bulunan kayısılı üzümlü hoşafı tarifimiz, emziren anneler içinde gayet iyi bir seçenektir.

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi malzemeleri

  • 2 çay bardağı kuru üzüm
  • 3 çay bardağı kuru kayısı
  • 7 su bardağı su
  • 1 tane çubuk tarçın
  • Birkaç tane karanfil

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi nasıl yapılır?


Kayısılı üzümlü hoşafı tarifi için, öncelikle kayısıları dilimleyip kuru üzümlerle birlikte suda bir müddet bekletelim.
Meyveler hafif yumuşadıktan sonra bir tencereye alalım ve üzerine suyumuzu dökelim. Ayrıca içerisine çubuk tarçın ve karanfilleri de eklerseniz, hoşafınıza farklı bir aroma katacaktır. Kayısılı üzümlü hoşafınızı kaynayana kadar yüksek ateşte, daha sonra ise kısık ateşte olacak biçimde pişiriniz. Yaklaşık 10 dakika pişmesinin ardından üzümlerin yumuşadığını göreceksiniz. Bu sırada toz şekerinizi de ilave edip 5- 6 dakika daha pişirelim. Daha sonra kayısılı üzümlü hoşafınızı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dilerseniz ılındıktan sonra buzdolabında bekleterek iyice soğumasını sağlayıp tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 11:41:10
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır, Erik hoşafı, eriklerin kurutulup şekerli suda eriğin rengini suya verinceye kadar kaynatılmış halidir. Hoşaf ise şeker şurubunda m...
Devamını Oku

Taze Kayısı Hoşafı

Taze kayısı hoşafı, dalından yeni koparılmış olan kayısıların işlem görmesi ile elde edilen kayısı hoşafı oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Vücuda bir...
Devamını Oku

Şekersiz Hoşaf Tarifi

Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir....
Devamını Oku

Sarı Erik Hoşafı

Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurut...
Devamını Oku

Hoşaf Komposto

Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre hali...
Devamını Oku

Evde Hoşaf Yapımı

Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru m...
Devamını Oku

Hoşaf Kaç Kalori?

Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su il...
Devamını Oku

Hoşaf Nasıl Yapılır

Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk ola...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı

Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok ki...
Devamını Oku

Oktay Usta Hoşaf Tarifi

Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyv...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. G...
Devamını Oku

Kayısı Hoşafı

Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tarifleri...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, k...
Devamını Oku

Karışık Hoşaf

Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir a...
Devamını Oku

Kuru Vişne Hoşafı

Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu e...
Devamını Oku

Yaş Üzüm Hoşafı

Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvele...
Devamını Oku

Kiraz Hoşafı

Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuz...
Devamını Oku

Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldu...
Devamını Oku

Hoşaf Yapımı

Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldu...
Devamını Oku

Hoşaf Çeşitleri

Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarım...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024