Kiraz Hoşafı Nasıl Yapılır

Kiraz hoşafı nasıl yapılır; Bir çoğumuz organik ve sağlıklı beslenmeye oldukça önem veririz. Özellikle çocuklarımız söz konusu olduğunda en iyisini ve hijyenik olanı yedirmeye özen gösteririz. Bu nedenle hazır meyve suları yerine meyve hoşafları hazırlamayı tercih ederiz. Mevsimin de dalından toplanmış birçok taze meyve ile enfes hoşaflar hazırlayabiliriz.
Bunlardan biri de kiraz hoşafı. Dilerseniz kiraz hoşafını taze kirazdan veya kurutulmuş kirazdan hazırlayabiliriz. Eğer sizde denemek istiyorsanız ve kiraz hoşafı nasıl hazırlanır diyorsanız doğru adrestesiniz. Sizlerle paylaştığım tarife uyarak hazırladığınız kiraz hoşafları ile iftar masalarınız akşam yemeği için hazırladığınız masalarınızı süsleyebilirsiniz. Ayrıca kiraz hoşafı hazırlayıp buz dolabına koyduğunuzda sıcak yaz günlerinde enfes bir içecek olarak da tüketebiliriz. Şimdi gelelim Kiraz hoşafı nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir sorusunun cevabını vermeye.

Kiraz hoşafı için gerekli malzemeler

  • 1 kilo kiraz,
  • 2 litre su,
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker,
  • 1 adet kabuk tarçın,
  • 5-6 adet karanfil, isteğe göre,

Kiraz hoşafı nasıl yapılır?


Öncelikle kirazların saplarını temizleyip bol suda yıkıyoruz. Ardından Derin bir tencerenin içerisine suyu ekleyip ocakta kaynamaya bırakıyoruz. Tenceredeki su kaynayıncaya kadar biz kirazın çekirdeklerini temizliyoruz. Birçok kişi temizlemeden kullanabiliyor fakat ben taze kirazı temizlemeyi tercih ediyorum.
Daha sonra kaynayan suyun içerisine kabuk tarçın ilave edip ardından kirazları ekliyoruz. Kiraz çabuk pişip dagılabilen bir meyve olduğu için uzun süre kaynatmak yerine sadece 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Kaynattığımız kiraz hoşafının içerisine toz şekeri ilave edip irkez karıştırım ocaktan indiriyoruz. Ardından karan fil eklediğimiz hoşafı soğuması için bir kenara alıyoruz. Dilerseniz karqanfil ve kabuk tarçını temiz bir süzgeç içerisinde hoşafın içerisine koyabilirsiniz daha sonra toplu olarak çıkarmak daha kolay olacaktır. Oda sıcaklığında soğuyan kiraz hoşafını buzdolabına koyup iyice soğumasını sağlıyoruz. Daha sonra dilerseniz içerisine istediğiniz bir mevsim meyvesi dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet şifa olsun.
20.01.2024 16:28:10
Kiraz Hoşafı Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kiraz Hoşafı Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kiraz Hoşafı Nasıl Yapılır"
Ben yaz günleri tatlı ihtiyacını hafif tatlılarla gidermeyi tercih ediyorum. Bugün köyden iki kasa kiraz geldi ç. Kirazların bazılarını reçel yapacağım bazılarını da buzdolabı poteşine istif ederek derin dondurucuya koyacağım. Bu sıcak günlerde buz gibi kiraz hoşafı yapmak istiyorum. Kiraz hoşafı nasıl yapılır? Ne yaparak boşana başlamam gerekir.
Ahmet Emin . 25.10.2018 16:47:26

Taze Kayısı Hoşafı

Taze kayısı hoşafı, dalından yeni koparılmış olan kayısıların işlem görmesi ile elde edilen kayısı hoşafı oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Vücuda bir...
Devamını Oku

Şekersiz Hoşaf Tarifi

Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir....
Devamını Oku

Sarı Erik Hoşafı

Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurut...
Devamını Oku

Hoşaf Komposto

Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre hali...
Devamını Oku

Evde Hoşaf Yapımı

Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru m...
Devamını Oku

Hoşaf Kaç Kalori?

Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su il...
Devamını Oku

Hoşaf Nasıl Yapılır

Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk ola...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı

Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok ki...
Devamını Oku

Oktay Usta Hoşaf Tarifi

Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyv...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. G...
Devamını Oku

Kayısı Hoşafı

Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tarifleri...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, k...
Devamını Oku

Karışık Hoşaf

Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir a...
Devamını Oku

Kuru Vişne Hoşafı

Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu e...
Devamını Oku

Yaş Üzüm Hoşafı

Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvele...
Devamını Oku

Kiraz Hoşafı

Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuz...
Devamını Oku

Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldu...
Devamını Oku

Hoşaf Yapımı

Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldu...
Devamını Oku

Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan h...
Devamını Oku

Hoşaf Çeşitleri

Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarım...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024