Kiraz Hoşafı

Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuzey Akdeniz bölgesinde yetişir. Kiraz meyvesi C vitamini ve lif içeriği bakımından oldukça zengindir. Kirazın dış kısmının koyu kırmızı olmasını sağlayan antosiyanin adı verilen renk pigmentini yapısında bolca bulundurmasıdır.
Ekşi ve tatlı olmak üzere piyasa yetişen iki çeşit kiraz bulunur. Fakat içerdiği antosiyanin içeriği aynı olduğu için hangisini seçerseniz seçin aynı faydaları göreceksiniz.

Ayrıca kiraz meyvesinin sadece kendisi tüketilmez. Bazı yörelere has olan kiraz yaprağını kullanarak yemek elde edildiği söz konudur. Kiraz meyvesinin saplarının kullanımı da mümkündür. Kiraz sapından diyet için metabolizma ve bağışıklık sistemini güçlü hale getirmesi için çayı hazırlanıp içilerek de tüketilmektedir. Kısacası kiraz meyvesi kendisinin kullanımı, yaprağının kullanımı ve sapının kullanılması bu meyvenin baştan aşağıya faydasının olduğu anlamına gelmektedir.

Kiraz Hoşafı ve Faydaları Nelerdir?

  • Kiraz meyvesi de diğer meyveler gibi vücuttaki zararlı organizmalar ile savaşan antioksidan özellik taşır.
  • Kanser, kalp rahatsızlıkları ve yaşlanmayı geciktirici rol oynar.
  • Kiraz hoşafı özellikle kolon kanseri ve diğer kanserlere karşı savaşır, kalp yetmezliğini ortadan kaldırır.
  • Kandaki ürik asit seviyesini düşürmeye neden olur.
  • Vücutta çeşitli sebepten oluşan ağrının hafiflemesini sağlar.
  • Kasta veya sırtta meydana gelen ağrıların azaltılmasını kontrol eder.
  • Sinirsel hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.
  • Vücudun herhangi bir bölgesinde oluşan enflamasyon kiraz hoşafı içilerek dengelenip düzenlenir.
  • Kiraz hoşafı tüketmenin diğer faydası ise kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.
  • Her gün 1 bardak tüketilmesi felç hastalığının oluşma riskini ortadan kaldırır.

Kiraz Hoşafı Malzemeleri

  • Yarım kilo kiraz
  • 4 su bardağı su
  • Şeker (Kişi istediği ölçüde kullanabilir. Çünkü herkes aynı şeker oranını sevmeyebilir.)
  • 1 çay bardağı limon suyu

Kiraz Hoşafı Nasıl Yapılır?


4 su bardağı su ile dilediğiniz ölçüde şekeri derin bir tencereye alıp ocak üzerine koyarak kaynayana kadar bekleyiniz. Daha sonra temizce yıkamış olduğunuz kirazları içerisine atarak ortalama yarım saat daha kaynamaya bırakınız. Bu süre sonunda kiraz hoşaf haline gelmiş olur. Ocağın altını kapatıp üzerine limon suyunu atınız. Fakat limon suyunu kullanmakta sizin damak tadınıza kalmış dileyen kullanabilir. Daha sonra kiraz hoşafını soğumaya bırakıp, dilediğiniz soğukluğu elde etmek için buzdolabında bekletebilirsiniz. Artık kiraz hoşafı hazır hale gelmiştir.
20.01.2024 09:49:55
Kiraz Hoşafı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kiraz Hoşafı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kiraz Hoşafı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır, Erik hoşafı, eriklerin kurutulup şekerli suda eriğin rengini suya verinceye kadar kaynatılmış halidir. Hoşaf ise şeker şurubunda m...
Devamını Oku

Taze Kayısı Hoşafı

Taze kayısı hoşafı, dalından yeni koparılmış olan kayısıların işlem görmesi ile elde edilen kayısı hoşafı oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Vücuda bir...
Devamını Oku

Şekersiz Hoşaf Tarifi

Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir....
Devamını Oku

Sarı Erik Hoşafı

Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurut...
Devamını Oku

Hoşaf Komposto

Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre hali...
Devamını Oku

Evde Hoşaf Yapımı

Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru m...
Devamını Oku

Hoşaf Kaç Kalori?

Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su il...
Devamını Oku

Hoşaf Nasıl Yapılır

Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk ola...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı

Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok ki...
Devamını Oku

Oktay Usta Hoşaf Tarifi

Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyv...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. G...
Devamını Oku

Kayısı Hoşafı

Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tarifleri...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, k...
Devamını Oku

Karışık Hoşaf

Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir a...
Devamını Oku

Kuru Vişne Hoşafı

Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu e...
Devamını Oku

Yaş Üzüm Hoşafı

Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvele...
Devamını Oku

Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldu...
Devamını Oku

Hoşaf Yapımı

Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldu...
Devamını Oku

Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan h...
Devamını Oku

Hoşaf Çeşitleri

Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarım...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024