Kırmızı Erik Hoşafı

Kırmızı Erik Hoşafı, vücudun antioksidan dengesi, beslenmeden en fazla etkilenen durumdur. Kırmızı erik denince akla gelen ilk şey doğal antioksidan etkidir. Antioksidan savunma sisteminin etkinliği için kırmızı erik hoşafı tüketilebilecek en önemli sulu gıdalardan biridir. Sağlık açısından faydasını bir kenara koyduğumuzda kırmızı erik hoşafındaki lezzet içinizi serinleten ve size kaybettiğiniz enerjiyi geri verebilecek özellikte bir besin olması nedeni ile mutlaka diyetinize, kırmızı eriğin tezgâhlarda görünmeye başladığı an itibari ile haftada en az bir kez eklemelisiniz.
Likopen kırmızı eriğe rengini veren en değerli maddelerden biridir. Likopen içeriği ile kırmızı erik hoşafı özellikle kansere karşı koruyucu etkisi ile bağışıklık sistemine direnç sağlar. Serbest radikallere karşı direnç gücünüzü artırmak ve yaşlanmak istemiyorsanız kırmızı erik hoşafı size istediğiniz desteği sağlayacak ve keyifle tüketebileceğiniz bir lezzettir. Yapımı da son derece basit olunca bu muhteşem aromadan kendinizi mahrum bırakmamalısınız. O zaman hemen tarifimize geçelim.

Kırmızı erik hoşafı için gereken malzemeler

  • 500 gram kırmızı erik
  • 8 bardak içme suyu
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil
  • Ve tercihinize göre toz şeker

Kırmızı erik hoşafı nasıl yapılır?


Kırmızı erik hoşafı yaparken bilmeniz gereken en önemli püf nokta taze meyvelerden hoşaf yapılırken meyvelerin kaynatılmamasıdır.
Kırmızı erik normalde zaten yumuşak bir meyve olduğundan kaynattığınız zaman hoşaf görüntü açısından hiç hoş görünmeyecektir. Eriklerin parçalanmamış olarak hoşaf içerisinde yer alması gerekir.

İlk yapmanız gereken şey tarifte verilen ölçülere uygun olarak toz şeker ve suyu kaynama derecesine gelene kadar kaynatmak olmalıdır. Hoşafın suyu kaynamaya başladıktan sonra tarçın ve karanfilleri ilave edebilirsiniz.

Son aşamada yapmanız gereken şey yıkanmış, çekirdekleri çıkarılmış ve küp şeklinde doğranmış erikleri ilave etmektir. Erikler kaynamış suyun içerinde direkt olarak yumuşar, rengini ve aromasını şekerli suya bırakır. Kırmızı erik hoşafı soğuduktan sonra içerisindeki çubuk tarçın ve karanfil alınarak şık kaseler içerisinde servis edilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 17:53:09
Kırmızı Erik Hoşafı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kırmızı Erik Hoşafı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kırmızı Erik Hoşafı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Taze Kayısı Hoşafı

Taze kayısı hoşafı, dalından yeni koparılmış olan kayısıların işlem görmesi ile elde edilen kayısı hoşafı oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Vücuda bir...
Devamını Oku

Şekersiz Hoşaf Tarifi

Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir....
Devamını Oku

Sarı Erik Hoşafı

Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurut...
Devamını Oku

Hoşaf Komposto

Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre hali...
Devamını Oku

Evde Hoşaf Yapımı

Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru m...
Devamını Oku

Hoşaf Kaç Kalori?

Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su il...
Devamını Oku

Hoşaf Nasıl Yapılır

Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk ola...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı

Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok ki...
Devamını Oku

Oktay Usta Hoşaf Tarifi

Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyv...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. G...
Devamını Oku

Kayısı Hoşafı

Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tarifleri...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, k...
Devamını Oku

Karışık Hoşaf

Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir a...
Devamını Oku

Kuru Vişne Hoşafı

Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu e...
Devamını Oku

Yaş Üzüm Hoşafı

Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvele...
Devamını Oku

Kiraz Hoşafı

Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuz...
Devamını Oku

Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldu...
Devamını Oku

Hoşaf Yapımı

Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldu...
Devamını Oku

Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan h...
Devamını Oku

Hoşaf Çeşitleri

Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarım...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024