Kuru Erik Hoşafı

Kuru Erik Hoşafı, Kurutulmuş meyveler her zaman aperatif olarak elimizin altında bulunan ufak atıştırmalıklardır ve abur cuburlar yerine kuru meyveler çok daha sağlıklıdır. Hoşaf ya da halk arasında komposto olarak bilinen ev yapımı doğal içecekler ise hem günlük sıvı alımını sağlar hem serinletir hem de taze meyveler ile yapıldığından sağlığa faydaları oldukça fazladır.
Hoşaf yapmak hiç zor değildir. Yapımını öğrenip pratik olarak akşam yemeklerinde sofralarımızı alması ve ev halkının, misafirlerin sağlıklı beslenmesini sağlamak sizi mutlu edecektir. Kuru erik lif bakımından oldukça zengin birçok rengi bulunan meyvedir. Yaz meyvesi eriğin kurutulması ile elde edilir. Kuru eriği tatlılarda, çaylarda, hoşaflarda ya da marmelat yapımı da sıklıkla tercih edebiliriz. Özellikle yaz aylarında akşam yemeklerinde kuru erik hoşafı aradığınız bir içecek olacaktır.

Kuru Erik Hoşafı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 250 gram kuru siyak erik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5,5 su bardağı su
  • Fasulye kadar limon tuzu
  • 3 tane karanfil

Kuru Erik Hoşafı Nasıl Yapılır?


Erikleri güzelce yıkadıktan sonra süzülmesi için kenara koyun. Ardından 5.5 su bardağı su ve kuru erikleri tencere içine koyun ve ateşi orta derecede açın. Orta derecede 10 dakika kadar kuru erikler kaynadıktan sonra 1 su bardağı toz şekeri ilave edin. Ocağın altına en kısık ayara alın. 25 dakika daha pişirin. Ardından limon tuzu ve karanfili de ekleyin.
Ilımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra buzdolabına koyun ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kuru erik hoşafını dilediğiniz menü ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun. Özellikle fırın yemekleri ve pilav menüsüne çok yakışır.

Kuru Erik Hoşafı Faydaları Nelerdir?

  • Antioksidan bakımından oldukça iyi bir kaynaktır.
  • Yapısında yüksek oranda C vitamini bulundurur. Bu özelliği sayesinde viral hastalıklara karşı koruyucudur.
  • Kalori bakımından düşük olması nedeni ile obezite tarzı hastalıkların oluşumuna engel olur.
  • Lif bakımından yüksek olduğu için diyet listelerinin vazgeçilmez besinidir.
  • Vücuttaki demir emilimini artırır. Bu niteliği sayesinde vücudunda demir eksikliği olanlar için iyi bir besindir.
  • Kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.
  • Anemi (Kansızlık) hastalığının oluşma riskini azaltır.
  • Erken doğumların oluşmasına engel olur.
  • Sindirim sistemi üstünde olumlu etkiler yapar.
  • Şeker hastalarında tedavi edicidir.
  • Kabızlık sorununda iyileştiricidir.
  • Glisemik indeks niteliği sayesinde kan şekerini ayarlar.
  • Tip 2 diyabette olumlu etkileri vardır.
  • Kadınlar için kritik dönem olan menopoz dönemi sonrası meydana gelme olasılığı yüksek olan kemik hastalıklarının oluşumuna engel olur.
  • Adet (Regl) düzensizliği olanlar için oldukça etkili bir ilaçtır.
  • Kuru erik hoşafı hem beden hem de zihin dinlendirici etkiye sahiptir.
Kuru Erik Hoşafı Kaç Kalori; 100 gram kuru erik hoşafı 97 kilokalori (Kcal) iken 1 porsiyon yani 290 gram kuru erik hoşafı 282 kalori değerindedir. Kuru erik hoşafı potasyum, magnezyum ve fosfor mineralleri bakımından zengindir. Şeker oranı da fazla olduğu için diyabetli hastaların doktor kontrolünde ve sınırlı tüketmesi gerekir.
19.01.2024 13:38:56
Kuru Erik Hoşafı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru Erik Hoşafı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kuru Erik Hoşafı"
Kuru eriği sade yemeyi çok severim özellikle ekşiyse kendisi de hoşafı da çok güzel olur. Ancak benim aklıma takılan bir şey var bu hoşaf herhangi bir hastalığı tetikler mi.
Metin . 09.09.2018 09:53:02

Taze Kayısı Hoşafı

Taze kayısı hoşafı, dalından yeni koparılmış olan kayısıların işlem görmesi ile elde edilen kayısı hoşafı oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Vücuda bir...
Devamını Oku

Şekersiz Hoşaf Tarifi

Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir....
Devamını Oku

Sarı Erik Hoşafı

Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurut...
Devamını Oku

Hoşaf Komposto

Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre hali...
Devamını Oku

Evde Hoşaf Yapımı

Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru m...
Devamını Oku

Hoşaf Kaç Kalori?

Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su il...
Devamını Oku

Hoşaf Nasıl Yapılır

Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk ola...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı

Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok ki...
Devamını Oku

Oktay Usta Hoşaf Tarifi

Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyv...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. G...
Devamını Oku

Kayısı Hoşafı

Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tarifleri...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, k...
Devamını Oku

Karışık Hoşaf

Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir a...
Devamını Oku

Kuru Vişne Hoşafı

Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu e...
Devamını Oku

Yaş Üzüm Hoşafı

Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvele...
Devamını Oku

Kiraz Hoşafı

Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuz...
Devamını Oku

Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldu...
Devamını Oku

Hoşaf Yapımı

Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldu...
Devamını Oku

Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan h...
Devamını Oku

Hoşaf Çeşitleri

Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarım...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024