Kuru Üzüm Hoşafı

Kuru Üzüm Hoşafı, Doğup büyüdüğümüz yörelerde, eskiden kuru yemiş denilince; birer şifa kaynağı olan ve akla ilk gelen dut kurusu, kuru üzüm, kayısı kurusu ve bunun gibi doğal ortamlarda yetişen ve işlenmemiş, fakat kurutulmuş meyveler gelirdi. Hele kuru üzümün yerini tutacak, onun kadar şifa kaynağı olan başka bir şey olmazdı. Kara üzümün güneş altında ve doğal ortamda kurutulmuş haliyle tüketilmesinin faydaları herkesin malumudur.
Kış günleri vücudu sıcak tutması, vücudu zinde kılması ve vücudun en büyük ihtiyacı olan kanı yapması kuru üzümün en büyük faydalarıdır.

Kuru Üzüm Hoşafı Faydaları Nelerdir?

  • Vücudu aşırı derecede yorgun ve bitkin düşen kişiler kuru üzüm hoşafı içilmelidir.
  • Kuru üzüm hoşafı verem ile basura iyi gelmekte, adet kanını söktürüp, öksürüğü kesmekte ve kireçlenmeyi de önlemektedir.
  • Damar sertliği için kuru üzüm hoşafı içilir.
  • Sara hastalığına karşı kuru üzüm hoşafı iyi gelmektedir.
  • Üzüm kaynatılması ile elde edilen suyundan içilmesi vücut yağlarının erimesine, kanın temizlenmesine, vücutta biriken zararlı toksinlerin dışarı atılmasına, yağlı bileşiklerin kılcal damarlarda birikmesini önleyip, kanı sulandırarak kalp damar sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
  • Amerika'da 2005 senesinde yapılan bir araştırmada üzüm suyunun beyin hücrelerini koruyabileceği belirtilmiştir. (Shukitt-Hale ve ark. 2006).

Kuru Üzüm Hoşafı Yapılması

  • 1 çay bardağı (70 gr kadar) kuru üzüm
  • 100 gram toz şeker
  • 1 Litre soğuk su

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır?


70 gram kuru üzümü, ılık su içinde 5 dakika dinlendirip, süzgece alarak yıkanır.
Ocak üzerine konulan tencere içine, kuru üzümleri ve 1 litre soğuk suyu koyup, karıştırılır. Tencerede kuru üzümle su karışımı kaynamaya başlayınca, kapağını hafif aralık bırakıp kapatılır ve ateşin ısısını düşük seviyeye getirilir. 10-15 dakika kadar sonra üzümler yumuşar. 100 gram toz şekeri (Şekerin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.) karışıma ilave edip karıştırılır. Bütün bu karışımlar 3 dakika kadar daha kaynatılıp ocaktan indirilir, soğumaya bırakılır. Hoşafınız hazır olmuştur. Soğuk olarak servis edin.

21.01.2024 05:50:31
Kuru Üzüm Hoşafı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru Üzüm Hoşafı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuru Üzüm Hoşafı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Taze Kayısı Hoşafı

Taze kayısı hoşafı, dalından yeni koparılmış olan kayısıların işlem görmesi ile elde edilen kayısı hoşafı oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Vücuda bir...
Devamını Oku

Şekersiz Hoşaf Tarifi

Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir....
Devamını Oku

Sarı Erik Hoşafı

Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurut...
Devamını Oku

Hoşaf Komposto

Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre hali...
Devamını Oku

Evde Hoşaf Yapımı

Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru m...
Devamını Oku

Hoşaf Kaç Kalori?

Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su il...
Devamını Oku

Hoşaf Nasıl Yapılır

Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk ola...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı

Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok ki...
Devamını Oku

Oktay Usta Hoşaf Tarifi

Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyv...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. G...
Devamını Oku

Kayısı Hoşafı

Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tarifleri...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, k...
Devamını Oku

Karışık Hoşaf

Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir a...
Devamını Oku

Kuru Vişne Hoşafı

Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu e...
Devamını Oku

Yaş Üzüm Hoşafı

Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvele...
Devamını Oku

Kiraz Hoşafı

Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuz...
Devamını Oku

Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldu...
Devamını Oku

Hoşaf Yapımı

Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldu...
Devamını Oku

Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan h...
Devamını Oku

Hoşaf Çeşitleri

Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarım...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024