Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır

Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır, yaz meyveleri arasında en çok sevilerek tüketilen şeftali meyvesi ile hazırlanan hoşaf özellikle hazmı kolaylaştırırken, aynı zamanda içinizi serinletecek en lezzetli hoşaf çeşitlerinden bir tanesidir. Şeftali hoşafı nan yemeklerin yanında ikram edilebilecek nefis bir lezettir. Ayrıca yapılışı oldukça pratik olan şeftali hoşafını her yaş grubundan birey severek tüketmektedir.
Şeftali hoşafı nasıl yapılır? İster taze şeftali meyvesinden isterseniz dondurulmuş olan şeftaliden hazırlayabilirsiniz. Ancak şeftali hoşafını yaparken meyvelerin dağılmaması için mutlaka çok fazla kaynatmamaya özen göstermelisiniz. Mümkün mertebe şeftali hoşafını hazırlarken kısık ateşte pişirmek gerekmektedir. Eğer hala şeftali hoşafını denemediyseniz, küçük püf noktalara dikkat ederek sizde lezzetli bir hoşaf hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır?


Şeftali Hoşafı İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 6 adet orta boy büyüklükte şeftali
  • 8 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 4 adet karanfil

Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır?


Bol su ile yıkadığımız şeftalilerin kabuklarını bıçak ile soyalım ve içindeki çekirdekleri çıkardıktan sonra istediğiniz büyüklükte ve incelikte dilimleyin. Ardından tencerenin içerisine toz şekeri ve suyu ilave edelim. Daha sonra çırpma teli kullanarak toz şeker eriyene kadar karıştıralım.
Çubuk tarçın ve karanfilleri ilave ederek ocağın üzerine alalım. Kısık ateşte kaynaması için bekleyelim. Kaynamaya başladıktan sonra şerbetin içine önceden dilimlenen şeftali parçalarını ilave edip, kısık ateşte yaklaşık olarak 10 ile 15 dakika arasında pişirelim. Daha sonra karanfilleri ve çubuk tarçını içinde alalım. Oda ısında ılıması için bırakalım ve ılıdıktan sonra buzdolabında iyice soğuması için şeftali hoşafını kaldıralım. Soğuyan şeftali hoşafını dilimleri ile servis kasesine alarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 10:02:39
Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır"
Bizim bahçedde de her sene yüksek miktarda şeftalı oluyo ve bu nedenle birçoğu boşa gidiyor. Ben de şeftali hoşafı yapmak istiyorum ama sanırım biraz daha ham haldeyken yapmamız gerekiyor. Yooksa dağılırr gibi.
Gülşah . 01.11.2018 00:14:29

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır, Erik hoşafı, eriklerin kurutulup şekerli suda eriğin rengini suya verinceye kadar kaynatılmış halidir. Hoşaf ise şeker şurubunda m...
Devamını Oku

Taze Kayısı Hoşafı

Taze kayısı hoşafı, dalından yeni koparılmış olan kayısıların işlem görmesi ile elde edilen kayısı hoşafı oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Vücuda bir...
Devamını Oku

Şekersiz Hoşaf Tarifi

Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir....
Devamını Oku

Sarı Erik Hoşafı

Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurut...
Devamını Oku

Hoşaf Komposto

Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre hali...
Devamını Oku

Evde Hoşaf Yapımı

Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru m...
Devamını Oku

Hoşaf Kaç Kalori?

Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su il...
Devamını Oku

Hoşaf Nasıl Yapılır

Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk ola...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı

Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok ki...
Devamını Oku

Oktay Usta Hoşaf Tarifi

Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyv...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. G...
Devamını Oku

Kayısı Hoşafı

Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tarifleri...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, k...
Devamını Oku

Karışık Hoşaf

Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir a...
Devamını Oku

Kuru Vişne Hoşafı

Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu e...
Devamını Oku

Yaş Üzüm Hoşafı

Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvele...
Devamını Oku

Kiraz Hoşafı

Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuz...
Devamını Oku

Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldu...
Devamını Oku

Hoşaf Yapımı

Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldu...
Devamını Oku

Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan h...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024