Bol su ile yıkadığımız şeftalilerin kabuklarını bıçak ile soyalım ve içindeki çekirdekleri çıkardıktan sonra istediğiniz büyüklükte ve incelikte dilimleyin. Ardından tencerenin içerisine toz şekeri ve suyu ilave edelim. Daha sonra çırpma teli kullanarak toz şeker eriyene kadar karıştıralım.
Çubuk tarçın ve karanfilleri ilave ederek ocağın üzerine alalım. Kısık ateşte kaynaması için bekleyelim. Kaynamaya başladıktan sonra şerbetin içine önceden dilimlenen şeftali parçalarını ilave edip, kısık ateşte yaklaşık olarak 10 ile 15 dakika arasında pişirelim. Daha sonra karanfilleri ve çubuk tarçını içinde alalım. Oda ısında ılıması için bırakalım ve ılıdıktan sonra buzdolabında iyice soğuması için şeftali hoşafını kaldıralım. Soğuyan
şeftali hoşafını dilimleri ile servis kasesine alarak servis yapalım.
Afiyet olsun.