Siyah Üzüm Hoşafı

Siyah üzüm hoşafı: Sıcak ayların vazgeçilmez içecekleri arasında yerini alan siyah üzüm hoşafı oldukça lezzetli bir içecektir. Aynı zamanda sanayi ortamlarında kimyasal yollarla hazırlanmış ve işlenmiş birçok meyve suyu ya da kola gibi içeceklerden daha doğal bir içecektir. Çeşitli kuru meyvelerin yaz aylarında iken koparılıp temiz ve güneş alan bir ortamda kurutulması hoşaf yapımı için oldukça önemlidir.
Çünkü bu kuru meyveler doğal olarak kaynatılıp içildiği takdirde kişiye oldukça büyük bir haz ve lezzet verir. Özellikle de anne adaylarının küçük çocuklarına hazır meyve suları yerine hoşaf ya da komposto hazırlayarak mutlaka içilmesi gerekmemektedir. Çünkü bu hoşaf ya da kompostolar vitamin yönünden oldukça zengindir ve çocuğun bağışıklık kazanmasında da oldukça etkili bir vazife görmektedir.

Yazın güzel bir şekilde hazırlanmış olan siyah üzüm, kuru kayısı ya da elma kurusu gibi meyvelerden çok güzel hoşaf yapılmaktadır. Bu makalemizde ise sizler ile siyah üzüm hoşafı hazırlayacağız. Siyah üzüm hoşafı son derece sağlıklı ve önemli bir içecektir. Aynı zamanda da siyah üzüm hoşafının vücuda çok büyük bir faydası vardır. Kan yapımından ve vücut sıcaklığının artırılması konusunda oldukça büyük bir öneme sahip olan siyah üzüm hoşafının mutlaka yapılarak içilmesi gerekmektedir. Eğer siyah üzüm hoşafı yapmasını bilmiyor iseniz o zaman öncelikle mutfağa geçerek malzemeleri hazırlamaya başlayın.

Siyah üzüm hoşafı için kullanılan malzemeler

  • Yiyebileceğiniz miktarda siyah üzüm (Eğer küçük bir aile değil iseniz yaklaşık olarak 1 kilo kuru üzüm yeterli olabilir.
    )
  • Yaklaşık olarak iki su bardağı toz şeker (Daha şekerli istiyor iseniz şeker ayarını kendinize göre ayarlayınız.)
  • Yaklaşık olarak 3 litre su

Siyah üzüm hoşafı nasıl yapılır?


İlk olarak siyah üzüm hoşafını yapmadan önce mutfağımızda malzemelerimizi hazırlıyoruz. Daha sonra taze ayıklanmış siyah üzümleri geniş bir tencereye koyarak yerleştiriniz. Tencereye bırakmış olduğumuz üzümlerin üzerine yavaş yavaş bir miktar su ilave ediniz. Yaklaşık olarak su ile üzümleri 15- 20 dakika kadar bekletelim çünkü üzümlerin tadı daha iyi çıkacaktır. Daha sonrasında ise yaklaşık olarak 3 litre suyumuzu siyah üzümleri üzerine dökerek kaynamaya bırakın. Siyah üzüm hoşafımız kkaynamaya başlayıncaya kadar bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra ise şekerimizi ilave edeceğiz. Şeker miktarı kişiden kişiye değişebildiği için mutlaka siyah üzüm hoşafının tadına bakmalısınız.

Şekerimizi de ilave ettikten sonra siyah üzüm hoşafını kanamaya bırakınız. Yaklaşık olarak 20-25 dakika siyah üzüm hoşafını kaynatın ve altını kapatın. Daha sonra ise ocaktan alarak siyah üzüm hoşafını soğumaya bırakınız. Soğuyan Siyah üzüm hoşafımız servis etmek için hazırdır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 18:56:23
Siyah Üzüm Hoşafı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Siyah Üzüm Hoşafı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Siyah Üzüm Hoşafı"
Özellikle de anne adaylarının küçük çocuklarına hazır meyve suları yerine hoşaf ya da komposto hazırlayarak mutlaka içilmesi gerekmemektedir. bir yazım hatası var. gerekmemektedir yerine gerekmektedir olmalı
Acemi ahçı . 30.12.2019 22:12:54
Merhaba arkadaşlar ben de üzüm hoşafı yapmak istiyorum. Daha önce kuru üzüm hoşafı yaptım ama hiç yaş üzümden yapmadım. Yaş üzüm ile yapılan hoşafın lezzeti nasıl oluyor. Şarap gibi olaccaksa hiç yapmayalım ve uuğraşmalayım.
Özpınar . 31.10.2018 15:30:25

Taze Kayısı Hoşafı

Taze kayısı hoşafı, dalından yeni koparılmış olan kayısıların işlem görmesi ile elde edilen kayısı hoşafı oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Vücuda bir...
Devamını Oku

Şekersiz Hoşaf Tarifi

Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir....
Devamını Oku

Sarı Erik Hoşafı

Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurut...
Devamını Oku

Hoşaf Komposto

Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre hali...
Devamını Oku

Evde Hoşaf Yapımı

Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru m...
Devamını Oku

Hoşaf Kaç Kalori?

Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su il...
Devamını Oku

Hoşaf Nasıl Yapılır

Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk ola...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı

Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok ki...
Devamını Oku

Oktay Usta Hoşaf Tarifi

Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyv...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. G...
Devamını Oku

Kayısı Hoşafı

Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tarifleri...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, k...
Devamını Oku

Karışık Hoşaf

Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir a...
Devamını Oku

Kuru Vişne Hoşafı

Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu e...
Devamını Oku

Yaş Üzüm Hoşafı

Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvele...
Devamını Oku

Kiraz Hoşafı

Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuz...
Devamını Oku

Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldu...
Devamını Oku

Hoşaf Yapımı

Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldu...
Devamını Oku

Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan h...
Devamını Oku

Hoşaf Çeşitleri

Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarım...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024