Taze Kayısı Hoşafı

Taze kayısı hoşafı, dalından yeni koparılmış olan kayısıların işlem görmesi ile elde edilen kayısı hoşafı oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Vücuda birçok faydası bulunan kayısı hoşafının yapımı oldukça basittir ve fazla bir zaman gerektirmez. Her mevsim elde edilebilme özelliğine sahip olan bu tür hoşafları sıklıkla tüketmekte büyük bir fayda vardır.
Kayısı hoşafının yanı sıra kayısıdan reçel, pestil ve marmelat elde edilebilmektedir.

Taze kayısı hoşafı sağlık açısından oldukça faydalı bir yapıya sahiptir. İçerisinde A vitamini, B vitamini, C vitamini ve P vitaminini bulunduran kayısı hoşafı vücudu besleyici bir yapıya sahiptir. İçerisinde bulunan demir sayesinde kansızlık gibi sorunların çözülmesine fayda sağlamaktadır. Bunun yanı sıra akciğer ve cilt kanseri olmak üzere meydana gelebilecek kanser hastalıklarına karşı mükemmel bir etkisi bulunmaktadır. Ayrıca taze kayısı hoşafı beynin zinde olmasını sağlayarak vücuda bol miktarda enerji vermektedir.

Taze kayısı hoşafı malzemeleri nelerdir?


(5 kişilik taze kayısı hoşafı için)
  • 500 gram taze kayısı
  • Bir buçuk su bardağı kadar toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • 2 adet karanfil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Taze kayısı hoşafı nasıl yapılır?


Taze kayısı hoşafı yapımı için öncelikle hoşafın yapılacağı bir kabın temin edilmesi gerekmektedir. Daha sonra taze kayısıları bol suda yıkanarak iki veya üç parçaya bölünür.
İsteğe göre bütün olarak da bırakılır. Zedelenmiş veya çürümüş olan kayısıların ayıklanmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca kayısının sapı ve çöpünün ayıklanması gerekmektedir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra tencerenin içerisinde 6 bardak su bardağı su ilave edilir. Üzerine bir buçuk su bardağı toz şeker atılır. Ateş üzerine tencere alınır ve toz şekerinin iyice suda erimesi için karışım karıştırılmaya başlanır. Toz şekerin iyi bir şekilde karıştığına emin olunduktan sonra tencerenin içerisine karanfil ve tarçın ilave edilir. Bu işlemler yapıldıktan sonra kısık ateşte su kaynayana kadar beklenir. Kaynamaya başlayan suyun içerisine taze kayısılar atılır ve on ile on beş dakika kadar pişmesi beklenir. Kayısının iyi bir şekilde piştiğinden emin olunduktan sonra tencerenin içerisinden tarçın ve karanfil alınır ve ateş kapatılır. Hoşaf ılık bir hal alana kadar beklendikten sonra soğuması için buzdolabına konulur. Soğuma işlemi tamamlandıktan sonar taze kayısı hoşafı servise hazırdır. Hoşafın daha lezzetli bir hal alabilmesi için hoşafın içerisinde badem veya yarım tatlı kaşığı vanilya özütü atılabilir.
19.01.2024 17:46:28
Taze Kayısı Hoşafı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Taze Kayısı Hoşafı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Taze Kayısı Hoşafı"
Malatyalı olduğumuz için birçok kayısı ürünü yapımını biliyoruz. Kayısı hoşafını da yapıyoruz ama son iki yıldır nedense kayısı hoşaf yaptıktan sonra içerisinde çok dağılıyor ve bizim için sorun oluyor. Bunun için yapılabilecek bir işlem var mıdır?
Müstezım . 01.10.2018 22:40:14

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır, Erik hoşafı, eriklerin kurutulup şekerli suda eriğin rengini suya verinceye kadar kaynatılmış halidir. Hoşaf ise şeker şurubunda m...
Devamını Oku

Şekersiz Hoşaf Tarifi

Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir....
Devamını Oku

Sarı Erik Hoşafı

Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurut...
Devamını Oku

Hoşaf Komposto

Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre hali...
Devamını Oku

Evde Hoşaf Yapımı

Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru m...
Devamını Oku

Hoşaf Kaç Kalori?

Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su il...
Devamını Oku

Hoşaf Nasıl Yapılır

Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk ola...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı

Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok ki...
Devamını Oku

Oktay Usta Hoşaf Tarifi

Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyv...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. G...
Devamını Oku

Kayısı Hoşafı

Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tarifleri...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, k...
Devamını Oku

Karışık Hoşaf

Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir a...
Devamını Oku

Kuru Vişne Hoşafı

Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu e...
Devamını Oku

Yaş Üzüm Hoşafı

Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvele...
Devamını Oku

Kiraz Hoşafı

Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuz...
Devamını Oku

Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldu...
Devamını Oku

Hoşaf Yapımı

Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldu...
Devamını Oku

Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan h...
Devamını Oku

Hoşaf Çeşitleri

Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarım...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024