Üzüm Hoşafı

Üzüm hoşafı; Sıcak yaz aylarında bir kâse buz gibi hoşafa neredeyse hiç kimse hayır diyemez. Özellikle de ramazan ayında isek iftar sofralarının vazgeçilmezidir. Hoşaf birçok taze ve kuru meyvelerden hoşaf hazırlayıp tüketebiliriz. Birçok hoşaf çeşidi olmasına rağmen hoşaf denilince ilk akla üzüm hoşafı gelmektedir. Ayrıca hazır alıp tükettiğimiz meyve nektarileri veya diğer içecekler insan sağlığı için pek faydalı değildir.
Bu nedenle hazır içecekler yerine meyve hoşafları hazırlayıp tüketmek hem sağlığa faydalıdır hem de çok daha hijyeniktir. Çocuklarımız içinde oldukça faydalı bir içecektir. Açıkçası benim vazgeçilmezi üzüm hoşafıdır ve bu nedenle sizlerle üzüm hoşafı tarifini paylaşmayı tercih ettim.

Ayrıca menüde kuru fasulye, bulgur pilavı veya makarna gibi yemekler varsa yanına mutlaka üzüm hoşafını denemenizi tavsiye ederim. Denemek isteyenler paylaşmış olduğum tarife uyarak enfes bir lezzet elde edecektir.

Üzüm hoşafı için gerekli malzemeler

  • 2,5 su bardağı kuru üzüm,
  • 1,5 litre su,
  • 1,5 çay bardağı toz şeker,
  • 1 adet kabuk tarçın,
  • 5-6 adet karanfil,

Üzüm hoşafı nasıl yapılır?


Öncelikle üzümlerin çekirdeklerini temizleyip ılık su ile bir güzel yıkayıp 5-10 dakika kadar soğuk suda bekletin. Bu tarif kuru üzüm için geçerlidir. Siz taze üzümde kullanabilirsiniz onu his ıslatmadan kaynayan suyun içerisine atıp sadece beş dakika kaynatarak hazırlayabilirsiniz.
Kuru üzümler suda ıslanıncaya kadar biz derin bir tencereye suyu koyup iyice kaynatıyoruz ardından kaynayan suya soğuk suda beklettiğimiz üzümleri süzüp ekliyoruz. Daha sonra elinizde varsa tel süzgeç yoksa temiz bir tülbent içerisine karanfilleri ve kabuk tarçını koyup tülbentin uzu tencerenin dışında kalacak şekilde hoşafın içerisine ekliyoruz. Daha sonra üzümler irileşip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatıyoruz. Daha sonra töz şekeri ilave edip bir taşım daha kaynattığımız hoşafı ocaktan indirebiliriz. Ocaktan indirdiğimiz hoşafı oda sıcaklığında soğuması için bir kenara alıyoruz. Soğuyan hoşafın içerisinden tülbent içerisindeki karanfil ve kabuk tarçını tencereden alıp buz gibi soğuması için buz dolabına alıyoruz. Ardından hazırlayıp soğuttuğumuz hoşafı servis kasesine alıp içerisine mevsim meyvesi dilimleyerek servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 18:28:05
Üzüm Hoşafı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Üzüm Hoşafı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Üzüm Hoşafı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Taze Kayısı Hoşafı

Taze kayısı hoşafı, dalından yeni koparılmış olan kayısıların işlem görmesi ile elde edilen kayısı hoşafı oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Vücuda bir...
Devamını Oku

Şekersiz Hoşaf Tarifi

Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir....
Devamını Oku

Sarı Erik Hoşafı

Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurut...
Devamını Oku

Hoşaf Komposto

Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre hali...
Devamını Oku

Evde Hoşaf Yapımı

Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru m...
Devamını Oku

Hoşaf Kaç Kalori?

Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su il...
Devamını Oku

Hoşaf Nasıl Yapılır

Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk ola...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı

Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok ki...
Devamını Oku

Oktay Usta Hoşaf Tarifi

Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyv...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. G...
Devamını Oku

Kayısı Hoşafı

Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tarifleri...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, k...
Devamını Oku

Karışık Hoşaf

Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir a...
Devamını Oku

Kuru Vişne Hoşafı

Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu e...
Devamını Oku

Yaş Üzüm Hoşafı

Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvele...
Devamını Oku

Kiraz Hoşafı

Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuz...
Devamını Oku

Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldu...
Devamını Oku

Hoşaf Yapımı

Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldu...
Devamını Oku

Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan h...
Devamını Oku

Hoşaf Çeşitleri

Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarım...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024