Vişne Hoşafı

Vişne Hoşafı, Yazın taze olarak yapılabileceği gibi yaz mevsimde toplanıp derin dondurucuda saklandığı takdirde kışında hazırlanabilen vişne hoşafı birçok kişi tarafından oldukça severek tüketilir. Özellikle de ramazanın gelmesiyle ramazan sofralarını renklendiren bu hoşaf çeşidi ekşi ve buruk bir tada sahip olması sayesinde birçok kişinin damak tadına hitap eder.
Aynı zamanda oldukça az kaloriye sahip olmasından dolayı gönül rahatlığı ile tüketilebilir. Bu hoşaf çeşidi yaz aylarında da buz gibi tüketildiği zaman insanın içini ferahlatacak serinlik vermesi bakımından her yemeğin yanında oldukça yaygın tüketilir. Davet yemeklerinde de mükemmel görünüşü ve lezzeti ile göz dolduran vişne hoşafının hazırlanışı da çok basittir.

Vişne hoşafı faydaları, vişne sağlık açısından oldukça faydalı bir meyve olması bakımından vişne hoşafı da aynı etkilere sahiptir. Vişne hoşafı ilk en başta mide ve sindirim sistemi açısından son derece faydalıdır. Midenin çalışma fonksiyonlarını desteklemekle beraber karaciğer açısından da oldukça faydalı olan vişne hoşafı vücuttaki fazlalık suyun dışarı atılmasını sağlar. Antioksidan içeriği zengin olması sayesinde vişne hoşafı kolon kanserine karşı vücudun korunmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bu hoşaf şeker oranının düşük olması sayesinde kan şekerinin yükselmesine neden olmaz. Mayhoş bir tada sahip olan bu hoşaf kalp sağlığı açısından da oldukça faydalı olmakla beraber vücuttan mikropları temizler ve vücut hücrelerinin yenilenmesine katkı sağlar.

Vişne hoşafı yapımında gerekli malzemeler

  • 2 litre su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk kg vişne
  • 4-5 damla limon suyu

Vişne hoşafı nasıl yapılır?


Öncelikle vişneleri saplarından ayırıp geniş bir kabın içerinde iyice yıkayın. Ardından bir tencerenin içerisine 2 litre su ilave edip tencereyi ocağa alarak kaynamaya bırakın. Su kaynadığında ise yıkadığınız vişneleri suyun içerisine ekleyecek üzerine toz şekeri de ilave edip karıştırın. Bu şekilde 10-15 dakika daha kaynattıktan sonra üzerine birkaç lamla limon suyu damlattığınız zaman vişne hoşafı hazır demektir. Vişne hoşafını soğuduğu zaman buzdolabına kaldırarak iyice soğutulmuş şekilde servis kaselerine doldurarak servis yapılması daha güzel olur. Vişne hoşafını dondurulmuş vişneden yapacak olursanız yapacağınız işlem taze vişneler ile aynı şekildedir. Aynı zamanda mevsiminde aldığınız vişnelerin fazlalığını buzdolabı poşetine doldurup derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Böylece vişne kompostosunu vişnenin henüz çıkmadığı her mevsim tüketmenin keyfini yaşayabilirsiniz.
21.01.2024 03:12:03
Vişne Hoşafı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Vişne Hoşafı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Vişne Hoşafı"
Yarın akşam arkadaşlarım evine akşam yemeğine gelecekler. Yaz aylarında hava sıcak olduğundan dolayı yakmayan ve yormayan hafif yemekler hazırladım. Yemekten sonra çay kurabiye ve en sonunda tatlı için vişne hoşafı sunmayı düşünüyorum. Sizce basit mi olur?
Kevser . 01.10.2018 17:40:04

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır

Erik Hoşafı Nasıl Yapılır, Erik hoşafı, eriklerin kurutulup şekerli suda eriğin rengini suya verinceye kadar kaynatılmış halidir. Hoşaf ise şeker şurubunda m...
Devamını Oku

Taze Kayısı Hoşafı

Taze kayısı hoşafı, dalından yeni koparılmış olan kayısıların işlem görmesi ile elde edilen kayısı hoşafı oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Vücuda bir...
Devamını Oku

Şekersiz Hoşaf Tarifi

Şekersiz Hoşaf Tarifi, genellikle alışılmış hoşaf tariflerinden farklı olarak, şeker hiç kullanılmamasına özen gösterilen bir hoşaf olma özelliğine sahiptir....
Devamını Oku

Sarı Erik Hoşafı

Sarı Erik Hoşafı, Sarı erik hem sağlık için faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Sade olarak yenildiği gibi meyve salatasına da konulabilmektedir. Kurut...
Devamını Oku

Hoşaf Komposto

Hoşaf Komposto, Taze veya kuru meyvelerin su ile kaynatılması neticesinde elde edilen bir besin maddesidir. İster meyve ile istenirse de meyvelerin püre hali...
Devamını Oku

Evde Hoşaf Yapımı

Evde hoşaf yapımı, Genellikle hanımların hazır ve katkılı içecekler yerine evlerinde doğal olarak hoşaf yapmaları gün geçtikçe artmaktadır. Hoşaf kuru m...
Devamını Oku

Hoşaf Kaç Kalori?

Hoşaf Kaç Kalori, Hoşafların kalorileri genellikle şeker oranlarına göre farklılıklar göstermektedir. Hoşaf taze meyvelerin şekerli su il...
Devamını Oku

Hoşaf Nasıl Yapılır

Hoşaf Nasıl yapılır; kuru meyvelerin kaynatılıp şeker ile tatlandırılarak yapılan hoşafın birçok yöreye göre tarifi vardır. Özellikle sıcak aylarda soğuk ola...
Devamını Oku

Oktay Usta Hoşaf Tarifi

Oktay Usta hoşaf tarifi, özellikle ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı ihtiyacı duyanlar için benzersiz bir seçenektir. İçerdiği az miktarda şeker meyv...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır

Kuru Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır: Hoşaf denince, ilk akla gelen mübarek Ramazan ayıdır. Sahurda, iftarda yenen ev erişteleri, pilav, kuskus ve mantıdır. G...
Devamını Oku

Kayısı Hoşafı

Kayısı Hoşafı, hoşaf geleneksel Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Günümüz itibari ile neredeyse unutulmaya yüz tutmuş hoşaf tarifleri...
Devamını Oku

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır

Vişne Hoşafı Nasıl Yapılır, vişne hoşafı büyük küçük herkesin en çok severek tükettiği içeceklerden bir tanesidir. Vişne hoşafı mevsiminde iken tazesinden, k...
Devamını Oku

Karışık Hoşaf

Karışık hoşaf: Hemen hemen her insanın tüketmiş olduğu bir içecek türü olan karışık hoşaf karışık bir şekilde önceden hazırlanmış olan kuru kayısıların bir a...
Devamını Oku

Kuru Vişne Hoşafı

Kuru Vişne Hoşafı, Vişne meyvesinin kurutulması sonucu elde edilen genel olarak çerez olarak tüketilen besindir. Çerez dışında hoşafı, reçeli ve meyve suyu e...
Devamını Oku

Yaş Üzüm Hoşafı

Yaş üzüm hoşafı, Hoşaf yaz kış hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir içecektir. Yazın taze meyvelerden kışın kuru meyvelerden çeşitli meyvele...
Devamını Oku

Kiraz Hoşafı

Kiraz Hoşafı; Kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Hem göze hem de damak tadına hitap eden meyve çeşididir. Özellikle ülkemizde Kuz...
Devamını Oku

Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru Kayısı Hoşafı, genellikle bazı yörelerde ramazan bayramının gelmesiyle birlikte yapılan milli hoşaflardan biridir. Kuru kayısının normal yendiğinde oldu...
Devamını Oku

Hoşaf Yapımı

Hoşaf yapımı, sindirim sisteminde başlayıp eklem ağrılarına kadar vücuda birçok faydası bulunan hoşaf özellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Yapımı oldu...
Devamını Oku

Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi

Kayısılı üzümlü hoşaf tarifi, hoşaf; kuru meyvelerin su ile kaynatılması sonucu yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar dayanan h...
Devamını Oku

Hoşaf Çeşitleri

Hoşaf çeşitleri, bundan bahsetmeden önce hoşafın ne olduğunu açıklayalım. Aslında insanlar hoşaf ve kompostonun aynı şey olduğunu düşünürler fakat sofralarım...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kiraz Hoşafı
Kuru Kayısı Hoşafı
Hoşaf Yapımı
Kayısılı Üzümlü Hoşaf Tarifi
Hoşaf Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024