Öncelikle Derin bir tencereye suyu ekleyip ocağın üzerine alıyoruz. Ardından içerisine şekeri atıp şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Daha sonra üzümlerin saplarını temizleyip bir güzel yıkıyoruz. Daha sonra Kaynayan suyun içerisine üzümleri ekliyoruz. Ardından temiz bir süzgeç veya tülbent içerisine reyhan, karanfil ve kabuk tarçını koyup hoşafın içerisine ekliyoruz. Süzgeç veya tülbent kullanmamızın nedeni bu malzemeleri hoşafın içerisinden rahatlıkla çıkarabilmemiz içindir.
Bütün malzemeler tencereye konulduktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Kaynayan hoşafı ocaktan indirip oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan yaş üzüm hoşafının içerisinden süzgeç içerisindeki malzemeleri çıkartıp buz dolabına koyuyoruz. Buzdolabında yeterince soğuyan hoşafı dilediğimiz yemeğin yanında servis yapabiliriz.