Mor erik hoşafı nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Yaz sıcaklarında ferahlatıcı bir lezzet arayanlar için mor erik hoşafı, hem hafif hem de şifa dolu bir seçenek sunuyor. Taze mor eriklerin doğal ekşiliği ile şekerin dengeli tatlılığının buluştuğu bu geleneksel içecek, tarçın ve karanfil gibi baharatlarla zenginleşerek sıcak günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

19 Kasım 2025

Mor Erik Hoşafı Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gr taze mor erik
  • 1 su bardağı toz şeker (damak tadınıza göre azaltıp artırabilirsiniz)
  • 2 litre su
  • 1 adet çubuk tarçın (isteğe bağlı)
  • 2-3 adet karanfil (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Mor erikleri güzelce yıkayıp, çekirdeklerini çıkarmadan ikiye bölün veya bütün olarak kullanın
  • Bir tencereye 2 litre suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın
  • Su kaynadıktan sonra erikleri tencereye ekleyin
  • Şekeri ilave edip, erikler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika kısık ateşte pişirin
  • İsteğe bağlı olarak tarçın ve karanfili ekleyip 5 dakika daha pişirin
  • Ocaktan aldıktan sonra hoşafı soğumaya bırakın
  • Soğuyan hoşafı buzdolabında bekletip servis yapın

Not:

  • Erikler çok ekşi ise şeker miktarını artırabilirsiniz
  • Soğuk servis edilmesi tavsiye edilir
  • Çekirdekleriyle pişirmek hoşafa daha fazla kırmızı renk ve aroma verir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Sarı Erik Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri
Sarı Erik Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri
Hoşaf Komposto Tarifi ve Malzemeleri
Hoşaf Komposto Tarifi ve Malzemeleri
Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır?
Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır?
Kuru Vişne Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri
Kuru Vişne Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri
Siyah Erik Hoşafı ve Faydaları Nelerdir?
Siyah Erik Hoşafı ve Faydaları Nelerdir?
Güncel
Kiraz Hoşafı Nasıl Yapılır?
Kiraz Hoşafı Nasıl Yapılır?
Güncel
Evde Hoşaf Yapımı Tarifi ve Malzemeleri
Evde Hoşaf Yapımı Tarifi ve Malzemeleri
;