Yaş kayısısından hoşaf nasıl hazırlanır, tarifini verir misin?

Yaz sıcaklarında ferahlatıcı bir lezzet arayanlar için, geleneksel tatlarımızdan yaş kayısı hoşafı hem pratik hem de sağlıklı bir seçenek sunuyor. Gün kurusu kayısıların doğal aromasıyla hazırlanan bu içecek, misafirlerinize sunabileceğiniz veya günlük hayatınızda serinletici bir molaya dönüştürebileceğiniz nefis bir tarif.

19 Kasım 2025

Yaş Kayısı Hoşafı Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram yaş kayısı (gün kurusu)
  • 1 su bardağı toz şeker (veya damak tadınıza göre ayarlayın)
  • 3 litre su
  • İsteğe bağlı: 1-2 adet karanfil veya bir parça çubuk tarçın

Hazırlanışı:


  • Yaş kayısıları bol suyla yıkayın. Dilerseniz 15-20 dakika ılık suda bekletebilirsiniz.
  • Bir tencereye 3 litre suyu ekleyin ve kaynatın.
  • Kaynayan suya yaş kayısıları ekleyin, kısık ateşte 15-20 dakika kadar kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kayısılar yumuşadığında toz şekeri ve tercihe göre karanfil veya tarçını ekleyin, 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Hoşafı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletip servis yapın.

İpuçları:

  • Daha yoğun bir tat için kayısıları bir gece önceden suda bekletebilirsiniz.
  • Şeker miktarını kayısıların tatlılık durumuna göre ayarlayabilirsiniz.
  • Soğuk servis etmek hoşafın lezzetini artıracaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Sarı Erik Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri
Sarı Erik Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri
Hoşaf Komposto Tarifi ve Malzemeleri
Hoşaf Komposto Tarifi ve Malzemeleri
Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır?
Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır?
Kuru Vişne Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri
Kuru Vişne Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri
Siyah Erik Hoşafı ve Faydaları Nelerdir?
Siyah Erik Hoşafı ve Faydaları Nelerdir?
Güncel
Kiraz Hoşafı Nasıl Yapılır?
Kiraz Hoşafı Nasıl Yapılır?
Güncel
Evde Hoşaf Yapımı Tarifi ve Malzemeleri
Evde Hoşaf Yapımı Tarifi ve Malzemeleri
;